Με μια λιτανεία γιόρτασαν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης, την έλευση της βροχής, μετά από εννέα μέρες προσευχών για ανακούφιση από τη σφοδρή ξηρασία που πλήττει τη βορειοανατολική Ισπανία.

Ειδικότερα, περίπου 100 κάτοικοι της ισπανικής μεγαλούπολης πήραν μέρος στη λιτανεία υπό βροχή το βράδυ του Σαββάτου 9/03, μεταφέροντας επί δύο ώρες τον Εσταυρωμένο στην παλιά πόλη της Βαρκελώνης, με επικεφαλής της πομπής τον αρχιεπίσκοπο Χοάν Χοσέπ Ομελά.

«Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά δεν πειράζει», είπε ο Ομελά μέσα στο γοτθικό ναό του 15ου αι. της Santa Maria del Pi, λίγο πριν ξεκινήσει η λιτανεία.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, οι Αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, κήρυξαν την πλούσια αυτή περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ξηρασίας.

Η στάθμη στους ταμιευτήρες υδάτων που εξυπηρετούν περί τα έξι εκατομμύρια κατοίκους ήταν κάτω από το 16% - ένα ιστορικό χαμηλό που προκάλεσε σφοδρή ανησυχία στους ντόπιους.

Η τελευταία φορά που οι κάτοικοι της Βαρκελώνης είχαν κάνει περιφορά του Εσταυρωμένου στους δρόμους λόγω ξηρασίας ήταν το 1945.