15 νεκροί είναι ο απολογισμός της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους που έλαβε χώρα στη Ρωσία νωρίτερα σήμερα το πρωί, με βίντεο και φωτογραφίες να δείχνουν σχεδόν καρέ-καρέ την τραγωδία και τη στιγμή που το αεροσκάφος χάνει τον ένα του κινητήρα και να συντρίβεται. Όπως φαίνεται στο σχετικό υλικό που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, το αεροσκάφος αποτυπώνεται να έχει πάρει φωτιά, με τον πιλότο να προσπαθεί να απομακρυνθεί από κατοικημένη περιοχή.


Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στο αεροπλάνο επέβαιναν «οκτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες».

«Στις 12 Μαρτίου περίπου στις 13:00 ώρα Μόσχας ένα Il-76 μεταγωγικό στρατιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή του Ιβάνοβο μετά την απογείωσή του για προγραμματισμένη πτήση. Στο αεροπλάνο επέβαιναν οχτώ μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες. Σύμφωνα με την πρώτη αναφορά από το σημείο της συντριβής η αιτία της πτώσης ήταν φωτιά που έπιασε σε έναν από τους κινητήρες την ώρα της απογείωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.


Η συντριβή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους IL-76, το οποίο η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, στο Μπέλγκοροντ, μια ρωσική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία. Η περιοχή Ιβάνοβο βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.