Σε τηλεοπτικό σόου εμφανίστηκε ένας κατά συρροή δολοφόνος στη Γαλλία, ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε για τον βιασμό και τη δολοφονία παιδιών και ενηλίκων.

Όπως αναφέρεουν οι Times σε δημοσίευμά τους, ο Francois Verove συμμετείχε στο γαλλικό τηλεπαιχνίδι «Tout le monde veut pendre sa place» το 2019. Χαλαρός και ευδιάθετος απαντούσε σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού του στούντιο. Το θέμα ήταν ότι κανείς τους δε γνώριζε ότι ο 59χρονος συνταξιούχος αστυνομικός δεν ήταν ένας απλός πολίτης, αλλά διέφευγε από την αστυνομία για περισσότερα από 30 χρόνια!

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες - Η επιστολή «ομολογία»

Το σκοτεινό παρελθόν του ήρθε στο φως δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα, το 2021, οπότε και αυτοκτόνησε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στο Γκρο- Ντι Ρουά, αφήνοντας μια γραπτή ομολογία στην οποία έλεγε στη σύζυγό του ότι «μετέφερα μια τρελή οργή που με έκανε εγκληματία». Το σημείωμα συνέχιζε αναφέροντας: «Υπήρχαν στιγμές που δεν άντεχα και έπρεπε να καταστρέψω, να σπιλώσω, να σκοτώσω κάποιον αθώο». Ο Βερόβ ανέφερε επίσης «παρελθοντικές παρορμήσεις» στην επιστολή, αλλά πρόσθεσε ότι έκτοτε τις είχε θέσει «υπό έλεγχο». Χωρίς να αναφέρει λεπτομερώς τα θύματα ή τις συνθήκες, παραδέχθηκε τις δολοφονίες και δήλωσε ότι δεν είχε διαπράξει εγκλήματα μετά το 1997. 

Η αστυνομία πήρε δείγμα DNA από το σώμα του και διαπίστωσε ότι ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ που βρέθηκε σε αρκετές από τις σκηνές εγκλήματος.

Η γαλλική αστυνομία τον συνέδεσε με 31 βιασμούς και δολοφονίες στο Παρίσι, από τη δεκαετία του 1980 έως το 1994. Ο Βερόβ είχε το παρατσούκλι «Le Grele» ή «Ο άντρας με τα σημάδια» και στην πιο διαβόητη υπόθεση, ήταν ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 11χρονου κοριτσιού ονόματι Cecile Bloch, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο υπόγειο κτιρίου στο Παρίσι όπου ζούσε το 1986. Είναι γνωστό ότι έχει βιάσει τουλάχιστον άλλα δύο παιδιά.

Η ιδιότητα του αστυνομικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πάροδο των ετών, οι ερευνητές κατέληξαν, ότι ο ύποπτος μπορεί να ανήκε στη χωροφυλακή, τις ένοπλες δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την εσωτερική ασφάλεια, κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων, αφού τα θύματα δήλωσαν ότι τους είχε δείξει το σήμα της αστυνομίας. Ήταν χωροφύλακας, ο οποίος αργότερα έγινε αστυνομικός και στη συνέχεια συνταξιοδοτήθηκε. Αργότερα έγινε τοπικός σύμβουλος στη νότια Γαλλία.

Μάλιστα, είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ DNA του υπόπτου και, κάποιους μήνες πριν από τον θάνατό του, τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας ανακριτής είχε αρχίσει να ανακρίνει περίπου 750 χωροφύλακες, που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Παρισιού εκείνη την περίοδο. Ένας από αυτούς ήταν και ο 59χρονος, στον οποίο εστάλη κλήση στις 24 Σεπτεμβρίου για να παρουσιαστεί για ανάκριση , αλλά στη συνέχεια δηλώθηκε η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του τρεις ημέρες μετά την κλήση.


Δείτε το βίντεο: