Καθηγητές Λυκείου στην Αυστραλία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τις πόζες στις οποίες φωτογραφήθηκαν για τις ανάγκες σχολικού ημερολογίου, που παραπέμπουν σε… ταινία σκληρού ερωτικού περιεχομένου.

Στις εικόνες φαίνονται καθηγήτριες να έχουν ντυθεί καλόγριες και να πατούν πάνω σε συναδέλφους τους που φορούν αποκαλυπτικά κορμάκια, ενώ σε άλλη σελίδα φαίνεται ένας άνδρας να αδειάζει υπαινικτικά μια συσκευασία με γάλα πάνω σε γυναίκα.

Θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο το ημερολόγιο με τις καυτές πόζες των καθηγητών σχολείου της Αυστραλίας

Το σχολικό ημερολόγιο ξέφυγε από τα όρια της Αυστραλίας και έγινε θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις τόσο στους μαθητές τους όσο και στο υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες είχαν τυπωθεί για ένα ημερολόγιο προσωπικού του 2023, που ήταν κρεμασμένο στην αίθουσα των εκπαιδευτικών. Τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε καταγγελία από μέλη του προσωπικού, την οποία οι εκπαιδευτικοί διέψευσαν, αλλά οι πρόσφατες φωτογραφίες που διέρρευσαν δεν άφησαν περαιτέρω περιθώρια για αρνήσεις.

Όταν οι εικόνες διέρρευσαν σε μαθητές, άρχισαν να κάνουν ταχύτατα τον γύρο του διαδικτύου.

«Είναι μια κατάφωρη προσβολή του σεβασμού προς το σχολείο, τους γονείς, την κοινότητα, τους μαθητές και τους άλλους δασκάλους», δήλωσε η πρώην διευθύντρια σχολείου.

Δείτε το βίντεο του Live News του MEGA:

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, την ώρα που το σχολικό ημερολόγιο έχει γίνει τις τελευταίες μέρες κεντρικό θέμα συζήτησης στο Μπρίσμπεϊν.

«Αναμένουμε απ' όλο το προσωπικό να πληροί υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς και διαγωγής. Το υπουργείο ερευνά επί του παρόντος αυτό το θέμα και δεν είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες», επισήμανε το υπουργείο Παιδείας Αυστραλίας.

Το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες οι εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται στο ημερολόγιο αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές.