Tο εφετείο της Νέας Υόρκης, επέβαλε στον Ντόναλντ Τραμπ αντί του προστίμου συνολικού ύψους 464 εκατ. δολαρίων, για την υπόθεση αστικής απάτης στην πολιτεία, πρόστιμο ύψους 175 εκατ. δολαρίων, δίνοντάς του περιθώριο 10 ημερών για την καταβολή. 

Έτσι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, απέφυγε τον κίνδυνο κατάσχεσης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του.

Τραμπ: Δήλωσε πως θα συμμορφωθεί με την απόφαση

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του εφετείου της Νέας Υόρκης και θα καταθέσει είτε εγγύηση, είτε ισοδύναμες κινητές, αξίες είτε μετρητά. Ειδικότερα, το εφετείο της Νέας Υόρκης παρείχε σανίδα σωτηρίας στον πρώην πρόεδρο, καθώς αποδέχθηκε μια πολύ μικρότερη εγγύηση.

Η απόφαση της πενταμελούς επιτροπής εφετών αποτελεί μια κρίσιμη και απροσδόκητη νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς αποτράπηκε μία διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή. Αν το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του -και αν δεν είχε λάβει το πλήρες ποσό της εγγύησης- ο κ. Τραμπ κινδύνευε να χάσει τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών και, τελικά, ακόμη και ορισμένα από τα εμβληματικά του ακίνητα.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση για δωρεές από «ένα εκατομμύριο πατριώτες υπέρ του Τραμπ», λέγοντας πως ο «εμβληματικός Trump Tower» βρίσκεται μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 354 εκατ. δολαρίων στα μέσα Φεβρουαρίου για διάπραξη απάτης που σχετίζεται με ακίνητα στη Νέα Υόρκη. Με τους τόκους να προστίθενται 112.000 δολάρια ανά ημέρα και προσθέτοντας τα πρόστιμα που αντιμετωπίζουν επίσης οι ενήλικοι γιοι του, το συνολικό ποσό είχει ήδη ξεπεράσει τα 464 εκατ. δολάρια.

Ενώ ο Τραμπ καυχιέται για τον πλούτο και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, η πραγματική οικονομική του κατάσταση παραμένει κάτι σαν μυστήριο. Δημοσιογραφικοί οργανισμοί εκτιμούν ότι έχει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε διαθέσιμη ρευστότητα.