Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται από την αντιπολίτευση ο αδελφός του Έντι Ράμα, πρωθυπουργού της Αλβανίας.  Ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, αντέδρασε μετά τις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για σύνδεση με διακίνηση ναρκωτικών. Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκαζμέντ Μπάρντι, ανέφερε ότι ο Όλσι Ράμα είχε σχέση με εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στη διεθνή διακίνηση κοκαΐνης, το 2014, καλώντας την Εισαγγελία να ανοίξει εκ νέου τις έρευνες για να επαληθεύσει την εμπλοκή του στο εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών στην Τσιμπράκα, 68 χιλιόμετρα νότια των Τιράνων.

Ο Όλσι Ράμα χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «ψέματα», ενώ, σημείωσε πως «δεν με αγγίζει αυτός που κατηγορεί εδώ και χρόνια κάθε μέλος της οικογένειάς μας». O Γκαζμέντ Μπάρντι αναφέρθηκε στα έγγραφα της Δίωξης Σοβαρών Εγκλημάτων και στα στοιχεία του συστήματος TIMS για να αποδείξει, σύμφωνα με εκείνον, το γεγονός ότι ο Όλσι Ράμα το 2014 χρησιμοποίησε το ίδιο αυτοκίνητο με τους άλλους καταδίκους που εμπλέκονται στον φάκελο Xibraka, όπου η αστυνομία ανακάλυψε εργαστήριο επεξεργασίας κοκαΐνης.

Η έρευνα για την ομάδα που εμπλέκεται στο εργαστήριο παραγωγής κοκαΐνης άρχισε τον Δεκέμβριο του 2014, μετά την πληροφορία που έφθασε στην Αλβανία από τις γερμανικές αρχές. Τον Ιανουάριο του 2015, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων απήγγειλε κατηγορίες σε εννέα ανθρώπους για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση.

Το όνομα του αδελφού του Έντι Ράμα ήταν ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας για παρόμοιο σκοπό, καθώς συνδέεται με τη σύλληψη του συμβούλου της Όλτα Τζάτσκα (πρώην Υπουργός Άμυνας και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας), για εξαπάτηση μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Η υπόθεση έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στις έρευνες συνδράμει και το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK), το οποίο την 5η Μαρτίου έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d079gigk8wll)