Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο το απόγευμα και αναρρώνει καλά μετά την επιτυχή επέμβαση κήλης που υποβλήθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Hadassah Ein Kerem, αναφέρει το γραφείο του σε ανακοίνωσή του. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός αισθάνεται αρκετά καλά ώστε να συνεχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις και διαβουλεύσεις από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση «στη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν θα εκτελεί χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού». Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο 74χρονος Νετανιάχου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Το κύμα δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση Νετανιάχου αυξάνεται στο Ισραήλ, ενώ κριτική του ασκείται και από το εσωτερικό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε μετά τις 7 Οκτώβρη.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν επίσης μεγάλες διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ, στη Χάιφα και την Ιερουσαλήμ με τους διαδηλωτές να ζητούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ynet, ένας πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών στρατιωτικών πληροφοριών, ο Άμος Μάλκα, κάλεσε τον Νετανιάχου να παραιτηθεί. «Η κυβέρνηση θυσιάζει τους ομήρους, απομονώνει το Ισραήλ και ενισχύει τη Χαμάς», ανέφερε σε μια διαδήλωση στην Καισάρεια.