Σε λάθος ποτάμι βρέθηκαν χιλιάδες σολομοί, όταν το φορτηγό που τους μετέφερε ανετράπη δίπλα σε κολπίσκο, με αποτέλεσμα χιλιάδες ψάρια να πέσουν στο νερό.

*Διαβάστε εδώ: Γαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 159 γάτες και επτά σκύλους σε διαμέρισμα 80 τμ - Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο

Ειδικότερα, το φορτηγό μετέφερε 102.000 ζωντανούς σολομούς στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ, προκειμένου να τους ρίξει στον ποταμό Imnaha, καθώς ο νεαρός σολομός Chinook, γνωστός και ως King, χαρακτηρίζεται είδος προς εξαφάνιση, όταν σημειώθηκε το ατύχημα από το εκκολαπτήριο Lookingglass στα βόρεια της πολιτείας.

Λόγω του ατυχήματος, περίπου 77.000 ψάρια εκτοξεύθηκαν στον κολπίσκο Lookingglass, αυξάνοντας τον πληθυσμό στα νερά της περιοχής.

Αξιωματούχοι της άγριας ζωής δήλωσαν την Τρίτη ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο σε μια στενή στροφή, με αποτέλεσμα το όχημα να κατρακυλήσει σε ένα βραχώδες ανάχωμα.


Πάνω από 25.000 σολομοί πέθαναν

Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής του Όρεγκον (ODFW).

Η ανατροπή συνέβη σε μια στενή γωνία, με αποτέλεσμα το φορτηγό «να πέσει προς την πλευρά του συνοδηγού, να γλιστρήσει στο πλάι στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια να περάσει πάνω από ένα βραχώδες ανάχωμα και να χάσει την οροφή του», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιχθυοτροφείου.

Πάνω από 25.000 από τους σολομούς - ψάρια ηλικίας περίπου δύο ετών - πέθαναν είτε μέσα στο βυτιοφόρο του φορτηγού, είτε στην όχθη του κολπίσκου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η απώλεια αντιπροσωπεύει περίπου το 20% των ψαριών που σκόπευε να απελευθερώσει στον ποταμό Imnaha φέτος.

Αναμένουν ότι περίπου 500-900 λιγότερα ενήλικα ψάρια θα επιστρέψουν στην αναπαραγωγή το 2026-2027 λόγω της απώλειας.