Οι θεωρίες συνωμοσίας δε σταματάνε για τη βασιλική οικογένεια, ενώ ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty που συνόδευε το βίντεο με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε στον βρετανικό λαό ότι πάσχει από καρκίνο, έφερε τα πάνω-κάτω.


Το πρακτορείο ανέφερε στο εν λόγω βίντεο ότι «αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική του Getty Images».

Τα σχόλια διαδέχθηκαν το ένα το άλλο, με έναν χρήστη στην πλατφόρμα ''Χ'' να αναφέρει: «Φυσικά το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον ήταν ψεύτικο. Το σημείωμα του Getty υποδηλώνει ότι το βίντεο δεν ήταν πραγματικό»

Το πρακτορείο Getty αναγκάστηκε να εξηγήσει γιατί πρόσθεσε το συγκεκριμένο σημείωμα συντάκτη, αναφέροντας πως ο τρόπος με τον οποίο επισημάνθηκε το βίντεο, είναι μια συνήθης πρακτική για περιεχόμενο που παραδόθηκε από τρίτους, σε αυτή την περίπτωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι του Κένσιγκτον είχε αποκαλύψει πως το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον κατέγραψαν τα στούντιο του BBC και το BBC με τη σειρά του επιβεβαίωσε το παλάτι. Όπως ανέφερε σε σχετική δήλωση: «Τα BBC Studios γύρισαν ένα μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Winsdsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση».

Κέιτ Μίντλετον: Νέο γαϊτανάκι φημών

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη.

O Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν. Όπως εξήγησε στο Birmingham Live: «Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά».

Τέλος, με τη σειρά της, η Whitney Phillips, επίκουρη καθηγήτρια ψηφιακών πλατφορμών και ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σημείωσε πως ορισμένοι χρήστες μπορεί να διαδίδουν αυτές τις θεωρίες στα social media απλώς για.. διασκέδαση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το είδος της ανεξέλεγκτης εικασίας που συνοδεύει αυτού του είδους τις θεωρίες μπορεί επίσης να είναι διασκεδαστικό μυστήριο ή απόσπαση της προσοχής από τους συμμετέχοντες, χωρίς ιδιαίτερη σημασία ή οποιαδήποτε σημασία για τη βλάβη ή την αγωνία που μπορεί να προκαλέσει αυτό το είδος της εικασίας στους ανθρώπους που εμπλέκονται στις θεωρίες συνωμοσίας».