Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία της 2χρονης Ντάνκας Ίλιτς, η εξαφάνιση της οποίας είχε κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου τις τελευταίες ημέρες.

Το κοριτσάκι που έγινε γνωστό όσο το αναζητούσαν ως το «κορίτσι με την πιπίλα», αγνοούνταν για 10 μέρες, μέχρι που τελικά αποκαλύφθηκε το αδιανόητο σχέδιο εξαφάνισής της και απόκρυψης της φριχτής αλήθειας.

Η μικρή έπαιζε, όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 26 Μαρτίου από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε της Σερβίας, με τις σερβικές Αρχές να ενεργοποιούν για πρώτη φορά το Amber Alert.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό. Για τον θάνατό της συνελήφθησαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης, οι οποίοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, νόμιζαν ότι ήταν νεκρή και την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ. Το κοριτσάκι ήταν τελικά ζωντανό και ξύπνησε, παρ' όλ' αυτά, δεν δίστασαν να την πετάξουν σε χωματερή με σκουπίδια.

Μάλιστα, το θράσος τους ήταν τέτοιο που είπαν ψέματα ακόμα κι όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα της 2χρονης που την έψαχνε, ενώ είχαν στο πορτμπαγκάζ το άψυχο σώμα του κοριτσιού. 

Μετά ο ένας από τους δύο προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται και συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Η αστυνομία εντόπισε κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό τους και ύστερα από ανάλυση DNA διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο 2χρονο παιδί, με τον πρόεδρο Βούτσιτς να αναρωτιέται «με τι τέρατα έχουμε να κάνουμε;».

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, η στιγμή-κλειδί ήταν η κυκλοφορία βίντεο από τη Βιέννη, όταν είπαν ο ένας στον άλλο: «Το είδες αυτό στη Βιέννη, ξεφύγαμε», αποκάλυψε η έρευνα.

Μετά τη σύλληψη και την ομολογία τους ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0catrwusaap)