''Έφυγε'' από τη ζωή στα 76 του χρόνια ο Ο.J. Simpson, με την οικογένειά του να ανακοινώνει το θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως πέθανε από καρκίνο του προστάτη με τον οποίο πάλευε τα τελευταία χρόνια.


Aπό σούπερ σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, καταζητούμενος για την δολοφονία δυο ανθρώπων

Ήταν 12 Ιουνίου του 1994 όταν η πρώην σύζυγος του άσσου των γηπέδων, Nicole Brown βρέθηκε νεκρή από μαχαιριές στο σπίτι της. Δίπλα της νεκρός και ο φίλος της Ron Goldman. Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σπίτι μαρτυρά την βαναυσότητα του εγκλήματος.

Οι υποψίες έπεσαν αμέσως στον Ο.J. Simpson, ο οποίος αρνούνταν τα πάντα. Όταν βγήκε το ένταλμα για την σύλληψη του, εκείνος προσπάθησε να διαφύγει. Η στιγμή της καταδίωξης του με το λευκό του τζιπ επί 90 λεπτά έγινε σε ζωντανή μετάδοση από όλα τα αμερικανικά δίκτυα.

Το ίδιο έγινε και με τη δίκη του, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η «δίκη του αιώνα». Ο Ο.J. Simpson προσπαθούσε να πείσει για την αθωότητα του. Στοιχείο-κλειδί στην υπεράσπιση του ήταν τα γάντια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, τα οποία φόρεσε στο δικαστήριο για να αποδείξει πως δεν είναι δικά του.

O.J. Simpson puts on gloves in court

Κι ύστερα ήρθε η απόφαση που σόκαρε τους πάντες, καθώς ο Ο.J. Simpson αθωώθηκε στην ποινική δίκη, όμως στην αστική, το 1997, κρίθηκε υπεύθυνος για τους φόνους και καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση άνω των 33 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειές των θυμάτων.

Αυτό δεν έγινε ποτέ, με τον Ο.J. Simpson να χάνει τα πάντα... 

Τα χρόνια που ακολούθησαν, ο Simpson ενεπλάκη σε διάφορες υποθέσεις. Είχε μπλεξίματα με την εφορία, ενώ το 2007 συνελήφθη για ένοπλη ληστεία, προκειμένου να αποσπάσει αναμνηστικά που πίστευε ότι του έκλεψαν. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για χρόνια, ως το 2017.

Παρολ' αυτά, η είδηση για το θάνατό του προκάλεσε θλίψη ανά τον κόσμο..

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0i2jxsx6f81)