Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Ο. Τζέι Σίμπσον, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Ο. Τζέι Σίμπσον έγινε μία από τις πιο διαβόητες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της δίκης του για τη δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του φίλου της τη δεκαετία του '90.

*Διαβάστε εδώ: Πομπηία: Ανακάλυψαν αίθουσα με τοιχογραφίες από τον Τρωικό Πόλεμο με την Ωραία Ελένη


Ο πρώην αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 10/04 στο Λας Βέγκας, ενώ υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία, ύστερα από διάγνωση καρκίνου του προστάτη, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

«Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας Orenthal James Simpson υπέκυψε στη μάχη με τον καρκίνο», έγραψε η οικογένειά του στο X την Πέμπτη.

«Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου η οικογένειά του σας παρακαλεί να σεβαστείτε τις επιθυμίες της για ιδιωτικότητα», προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.


Η ανακοίνωση του θανάτου του Ο. Τζ. Σίμπσον

Ο Σίμπσον έγινε μία από τις πιο διαβόητες φιγούρες στην Αμερική αφού κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν, και του φίλου της, Ρον Γκόλντμαν, το 1994. Αργότερα αθωώθηκε για τις δολοφονίες.

Ο Σίμπσον, πρώην ποδοσφαιριστής, που έπαιξε 11 σεζόν με τους Buffalo Bills, εργάστηκε ως ηθοποιός πριν από τις δολοφονίες της Μπράουν και του Γκόλντμαν.


Αν και αθωώθηκε για τους φόνους, η φήμη του καταστράφηκε για πάντα και το τελευταίο μέρος της καριέρας του σημαδεύτηκε από μια σειρά από άθλια εγχειρήματα.

Αφού αθωώθηκε, ο Σίμπσον κρίθηκε αστικά υπεύθυνος για τους φόνους και αργότερα αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες Μπράουν και Γκόλντμαν, αναφέρει η «Daily Mail».

Αντιμετώπισε περαιτέρω νομικά προβλήματα όταν καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα έως 33 ετών για ένοπλη ληστεία στη Νεβάδα το 2008.

WEB EXTRA: OJ Simpson Bronco Chase