Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, δηλώνουν συγκλονισμένοι από το μακελειό στο εμπορικό κέντρο του Σίδνει όπου άνδρας με μαχαίρι σκότωσε επτά άτομα και τραυμάτισε οκτώ άλλα ανάμεσά τους και ένα μωρό.

Την ίδια στιγμή και ο Κάρολος της Αγγλίας μαζί με την σύζυγο του Καμίλα, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την παράλογη επίθεση.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από τα τρομερά γεγονότα στο Σίδνεϊ νωρίτερα σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων όσων χάθηκαν και των ηρωικών ανταποκριτών έκτακτης ανάγκης που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν άλλους». έγρψαν στο λογαριασμό στο X πρώην Twitter.


Κάρολος για μακελειό στο Σίδνεϊ: Συγκλονιστήκαμε και νιώσαμε αποτροπιασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' o Βρετανός μονάρχης αλλά και αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας, εξέφρασε σήμερα «αποτροπιασμό» για την «παράλογη» επίθεση με μαχαίρι η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ.

«Η σύζυγός μου (βασίλισσα Καμίλα) και εγώ συγκλονιστήκαμε και νιώσαμε αποτροπιασμό όταν μάθαμε για την τραγική επίθεση με μαχαίρι» που σημειώθηκε στο Σίδνεϊ, ανέφερε ο Κάρολος Γ΄, προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες και τους οικείους όσων σκοτώθηκαν βάναυσα σε αυτή την παράλογη επίθεση».

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο με τον διαγνώστηκε τον Ιανουάριο, εξήρε επίσης «το θάρρος των πρώτων διασωστών και των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων».