Στον Λευκό Οίκο επέστρεψε ο Τζο Μπάιντεν στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με το Ιράν να έχει ήδη εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ενώ πληροφορίες ανέφεραν προηγουμένως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα προχωρούσε σε διάγγελμα αναφορικά με τις εξελίξεις, ο Λευκός Οίκος το διέψευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γινονται συνεχείς διασκέψεις με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για τις εξελίξεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε νωρίτερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ.

Ο Λευκός Οίκος προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Τσαρλς Κ. Μπράουν, θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρίσκονται στην αίθουσα επιχειρήσεων, μαζί με τους Σάλιβαν και Φάινερ.

Επιπλέον, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και ο προσωπάρχης του Τζο Μπάιντεν, Τζεφ Ζιέντς, «θα παραστούν μέσω βίντεο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Η επίθεση αυτή θα διαρκέσει πιθανόν πολλές ώρες», δηλώνει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Αντριεν Γουότσον προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την «άμυνα» του Ισραήλ κατά «των απειλών αυτών από το Ιράν».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναδιατύπωσαν νωρίτερα προς το Ισραήλ την «ακλόνητη δέσμευσή τους» μετά την κατάληψη από το Ιράν φορτηγού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνδέεται με το Ισραήλ, σε ένα πλαίσιο κλιμάκωσης της έντασης στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Διαβάστε εδώ: Μέση Ανατολή: ''Φλέγεται'' μετά το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης - Το Ισραήλ ζητά από τη Δύση κυρώσεις στο Ιράν

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν. Το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

«Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV.

Διαβάστε εδώ: Μέση Ανατολή: "Τύμπανα πολέμου" στο Ισραήλ - Στις 02:00 αναμένεται η άφιξη δεκάδων drone από το Ιράν


Σε διάγγελμά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε πώς η χώρα του είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Διαβάστε εδώ: Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι έτοιμο για άμεση επίθεση από το Ιράν - Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο