H παγκόσμια κοινότητα έχει στρέψει το βλέμα της στις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ μετά την επίθεση με πυραύλους και drone που δέχθηκε από το Ιράν. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί επίσημο ανακοινωθέν μετά τις συνομιλίες στο πολεμικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου, οι προηγούμενες όμως δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων προϊδέαζαν για προετοιμασία ισχυρού πλήγματος σε βάρος του Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου εξετάστηκαν σειρά από αντίποινα που θα επιβληθεί στην Τεχεράνη μετά την επίθεση με μπαράζ από drone και πυραύλους κρουζ.

Πληροφορίες θέλουν την απάντηση να έρχεται μέσα σε 24 με 72 ώρες παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στα αντίποινα με το Ισραήλ να έχει ήδη κάνει προετοιμασίες.

Για ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση σε σχέση με την ανάγκη «απάντησης» στην επίθεση του Ιράν μίλησε ο Χανόχ Μιλβίτσκι, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Ισραήλ.

Ο Χανόχ Μιλβίτσκι, δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση πως πρέπει να υπάρξει απάντηση στην ιρανική επίθεση, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο αν υπάρχει ομοφωνία και στον τρόπο πού θα απαντήσει το Ισραήλ.

«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν, υπήρχαν πολλές προσδοκίες και ήμασταν πολύ χαρούμενοι που τελείωσε με τον τρόπο που τελείωσε, τουλάχιστον αυτός ο γύρος», δήλωσε στην εκπομπή Newshour του BBC, αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα και τους συμμάχους του εβραϊκού κράτους.

«Δεν νομίζω ότι κανείς στην κυβέρνηση υποστηρίζει πραγματικά να μην προβούμε σε αντίποινα για την πράξη αυτή».

"Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων"

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει παρόμοια ομοφωνία στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, το οποίο σχηματίστηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα και συνεδριάζει και σήμερα, είπε: «Απολύτως».

«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας», είπε ο Μιλβίτσκι.

Αναγνωρίζοντας την επιθυμία των ΗΠΑ να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση εστιάζοντας στη διπλωματία, είπε ότι πρόκειται για μια «πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του Ισραήλ».

«Φυσικά ακούμε, συμβουλευόμαστε όλους τους φίλους μας στον κόσμο, αλλά στο τέλος εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη», τόνισε.

Ισραήλ: Αποφασιστικό χτύπημα κατά του Ιράν ζητούν οι "σκληροπυρηνικοί" της κυβέρνησης

Δύο… σκληροπυρηνικοί της κυβέρνησης του Ισραήλ, ο Υπουργός Ασφαλείας Ιτάμρ Μπεν – Γκιβρ και ο Υπουργός Οικονομικών Μπετζαλέλ Σμότριτς, ζητούν άμεσο και αποφασιστικό χτύπημα εναντίον του Ιράν, μετά τη χθεσινή (13/04) επίθεση της Τεχεράνης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το CNN.

Ο Σμότριτς προέτρεψε για μία απάντηση που θα «αντηχεί σε όλη τη Μέση Ανατολή», ενώ, ο Μπεν – Γκιβρ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να «τρελαθεί» και να αντιδράσει αναλόγως. «Αν διστάσουμε, θα θέσουμε τα παιδιά και τους εαυτούς μας σε υπαρξιακό κίνδυνο», προσέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Μπεν – Γκιβρ επεσήμανε ακόμη πως η απάντηση του Ισραήλ δεν πρέπει να είναι «αδύναμη» και ότι «οι έννοιες του περιορισμού και της αναλογικότητας είναι έννοιες που απεβίωσαν την 7η Οκτωβρίου», την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ.

Οι δύο άνδρες δεν είναι μέλη του Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ.