Στο φυσικό του περιβάλλον μακριά από κάθε ανθρώπινη παρουσία θέλησε να επιστρέψει ο Έμερσον, ένας θαλάσσιος ελέφαντας - φώκια, που έχει γίνει διάσημος στον Καναδά αφού έχει κατά καιρούς εντοπιστεί σε «ασυνήθιστες τοποθεσίες» στην πόλη της Βικτώρας, όπως σε παρτέρια, πάρκα και πολυσύχναστους δρόμους.

Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, την περασμένη εβδομάδα, αξιωματικοί έβαλαν τον Έμερσον στο πίσω μέρος ενός βαν και αφού τον οδήγησαν κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου στο δυτικό Καναδά, στη συνέχεια τον άφησαν σε μια απομακρυσμένη παραλία «μακριά από την ανθρώπινη παρουσία».




Το σχέδιο ήταν να μεταφερθεί ο Έμερσον μακριά από την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, ωστόσο εκείνος φάνηκε πως δε συμφωνούσε με το αρχικό πλάνο, αφού σε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου απομακρύνθηκε από τη Βικτώρια, έκανε ένα ταξίδι 126 μιλίων κατά μήκος της απόκρημνης δυτικής ακτής του νησιού Βανκούβερ, επιστρέφοντας στην πόλη, με τους αξιωματικούς να μένουν άναυδοι για το πώς κατάφερε και γύρισε.

Ποιος είναι ο Έμερσον 

Ο Έμερσον γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον το 2022 και έλαβε την απαραίτητη φροντίδα από μια ομάδα εθελοντών αφότου η μητέρα του τον άφησε μόνο του. Πριν ένα χρόνο άρχισε να εμφανίζεται σε παραλίες γύρω από τη Βικτώρια και από τότε έχει γίνει διάσημος.

Του άρεσει να χαλαρώνει στον ήλιο, ενώ είναι ιδιαίτερα φιλικός, αφού τον έχουν δει να κοιμάται ακόμα και ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Την 1η Απριλίου, εντοπίστηκε σε ένα πολυσύχναστο πάρκο, με τους αξιωματικούς προστασίας να αποκλείουν την περιοχή,εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να μείνουν μακριά από το θηλαστικό, ωστόσο το αίτημά του αγνοήθηκε. 

Και μπορεί αρχικά το θηλαστικό να μην ενοχλούνταν από την ανθρώπινη παρουσία, όμως οι αναφορές πως οι άνθρωποι τον ενοχλούν και τον πειράζουν έχουν αυξηθεί σε «ανησυχητικά επίπεδα». Όπως αναφέρει το προσωπικό, πιθανότατα θα αναγκαστούν να μετακινήσουν ξανά τον Έμερσον. «Ωστόσο, θα ήταν ιδανικό εάν αυτό μπορούσε να αποφευχθεί και να επιτρέψει στον Έμερσον να παραμείνει στον χώρο του ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αναπαραγωγής του στην τοποθεσία που έχει επιλέξει».