Νέος ισχυρισμός του Ιράν σχετικά με το σημερινό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν κάνει λόγο για δολιοφθορά.

Ένας εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Κυβερνοχώρου του Ιράν, ονόματι Νταλιριάν, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στο Ισφαχάν εκτοξεύτηκαν από ιρανικό έδαφος, εξηγώντας το από το γεγονός ότι αυτά τα drones έχουν μικρή εμβέλεια πτήσης.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού IRINN, τα drones που καταρρίφθηκαν εκτοξεύτηκαν από ομάδες δολιοφθοράς από το εσωτερικό της χώρας και αν κάτι τέτοιο ισχύει, μπορεί να επιβεβαιωθούν σενάρια περί δράσης της Μοσάντ.



Νωρίτερα το Ιράν διεμήνυσε ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση, με ανώτατο αξιωματούχο του Ιράν, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, να αναφέρει στο Reuters: «Δεν υπάρχει σχέδιο για άμεσα αντίποινα, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Η πηγή του περιστατικού δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Δεν έχουμε δεχθεί καμία επίθεση από το εξωτερικό και η συζήτηση στρέφεται περισσότερο προς την εισβολή παρά την επίθεση».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι άλλοι αξιωματούχοι του Ιράν δήλωσαν ότι η αεράμυνα της χώρας αναχαίτισε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πριν από λίγες ώρες, ενεργοποιώντας τις σειρήνες.