Το Μονακό απειλείται με κατάρρευση και ο θρόνος του πρίγκιπα Αλβέρτου τρίζει επικίνδυνα, υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό «Tatler». Τον ισχυρισμό τον στηρίζει στις αποκαλύψεις πρώην μελών του παλατιού των Μονεγάσκων που μιλούν για τις βαθιές συνέπειες του σκανδάλου «Dossiers du Rocher», το οποίο ταρακούνησε το πριγκιπάτο το 2021. Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ένας ανώνυμος ιστότοπος δημοσίευσε μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που κατήγγειλαν φερόμενη οικονομική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος στην καρδιά των ανακτόρων του Μόντε Κάρλο.

Στο επίκεντρο των καταγγελιών βρέθηκαν οι τέσσερις -πρώην πλέον- στενότεροι σύμβουλοι του πρίγκιπα Αλβέρτου και κυρίως ο επί 22 χρόνια διαχειριστής των περιουσιακών στοιχείων των Γκριμάλντι, έμπιστος και πολύ στενός συνεργάτης του πρίγκιπα, Κλοντ Παλμέρο. Όλοι τους εκδιώχθηκαν από το παλάτι, όταν ο Αλβέρτος φέρεται πως θορυβήθηκε για το μέγεθος της διαφοράς και κακής διαχείρισης που ανακαλύφθηκε. Σε συνέντευξη στη «Le Figarο» αρνείται κατηγορηματικά πως έδωσε εντολή για παράνομες κινήσεις, μίλησε για ξέπλυμα χρήματος εν αγνοία του, επιμένει ότι υπέστη σοκ, διευκρινίζοντας, δε, πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για την περιουσία της πριγκιπικής οικογένειας και όχι για δημόσιο χρήμα, αλλά -παρ’ όλα αυτά- έδωσε εντολή να ξεκινήσει δικαστική έρευνα στο Μονακό, η οποία κατέσχεσε τα λογιστικά βιβλία του Παλμέρο. Σε αυτά κατάφερε η «Le Monde» να αποκτήσει σχετική πρόσβαση και αποκαλύπτοντας αποσπάσματα από πέντε σημειωματάρια με οικονομικά αρχεία και κινήσεις, προκάλεσε «σεισμό»!

Ο Αλβέρτος εμφανίζεται έρμαιο των ανεξέλεγκτων και υπέρογκων δαπανών της πριγκίπισσας Σαρλίν, ενώ συνεχώς έφευγαν σκανδαλωδώς μεγάλα ποσά σε «πληρωμές» προς τις πρώην ερωμένες και τα εξώγαμα παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί τους και προς υποστήριξη των οικονομικών δραστηριοτήτων των γιων της αδελφής του, Καρολίνα: Αντρέα και Πιερ Κασιράγκι. Επίσης, ο Αλβέρτος είχε δώσει εντολή στον Παλμέρο να πράττει τα... δέοντα προκειμένου να αποκρύψει, εξασφαλίσει και πολλαπλασιάσει τα περιουσιακά στοιχεία των Γκριμάλντι. Όλοι οι πρώην στενοί συνεργάτες του πρίγκιπα αρνούνται κάθε κατηγορία ξεπλύματος, με τον Παλμέρο να υποστηρίζει ότι κάθε κίνησή του είχε την εντολή και την έγκριση του πρίγκιπα. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο, το «Tatler», έπειτα από επικοινωνία με τους πρώην συνεργάτες του Αλβέρτου, κάνει λόγο για ένα πρόβλημα με βαθύτατες ρίζες, το οποίο μπορεί ακόμη και να του στοιχίσει το θρόνο!