Βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι το σκυλί-ρομπότ «Thermonator», το οποίο έχει φλογοβόλο στην πλάτη του, και όπως φαίνεται, πωλείται νόμιμα στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία που αναπτύσσει το ρομποτικό σκυλί, η Throwflam, αναφέρει ότι χρησιμοποιείται για τον έλεγχο και την πρόληψη πυρκαγιάς, για γεωργικές εργασίες και για την απομάκρυνση χιονιού και πάγου.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το «Thermonator», αυτό φαίνεται να κινείται σε δάσος τη νύχτα, με αναμμένο το φως του, και να βάζει φωτιά τριγύρω.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

The Robot Dog With A Flamethrower | Thermonator


«Πώς γίνεται να είναι νόμιμο;»

Αρκετοί χρήστες των social media, ειδικά εκτός των ΗΠΑ, βλέπουν το βίντεο της παρουσίασης του ρομπότ και αναρωτιούνται: «Πώς γίνεται να είναι αυτό νόμιμο;».

Παρολ' αυτά, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, όποιος έχει 9.420 δολάρια, μπορεί να αποκτήσετε νόμιμα ένα τέτοιο ρομπότ στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για τα φλογοβόλα στις 48 Πολιτείες, όπου αυτά δε θεωρούνται όπλα, εκτός από το Μέριλαντ, όπου απαγορεύονται, και την Καλιφόρνια, όπου μπορεί να χρειάζεται σχετική άδεια.

Το ρομποτικό σκυλί-φλογοβόλο είναι τηλεκατευθυνόμενο και λειτουργεί με αρκετές κάμερες και αισθητήρες, που του επιτρέπουν να κινείται αυτόνομα στον χώρο και να αποφεύγει εμπόδια.