Η NASA σχεδιάζει τη δημιουργία του πρώτου... σιδηρόδρομου στη Σελήνη και θέλοντας να ανεβάσει τις προσδοκίες αυτού του φιλόδοξου σχεδίου δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο όραμα να γίνει πραγματικότητα εντός της δεκαετίας του 2030.

Το τρένο στο φεγγάρι είναι ένα από τα έξι φιλόδοξα πλάνα που δρομολογούνται από τη ΝΑSA και που αναμένεται να λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Innovative Advanced Concepts. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζονται ρομπότ για τη μεταφορά έως και 100 τόνων υλικών στη σεληνιακή επιφάνεια σε καθημερινή βάση.

Σε ανάρτησή της η NASA αναφέρει τα εξής:

«Θέλουμε να κατασκευάσουμε το πρώτο σεληνιακό σιδηροδρομικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστη, αυτόνομη και αποτελεσματική μεταφορά ωφέλιμου φορτίου στο φεγγάρι». Σε αντίθεση με τον σιδηρόδρομο στη Γη, το σεληνιακό δίκτυο μεταφορών δεν θα χρησιμοποιεί τις σταθερές ράγες. Έχει προταθεί η δημιουργία των εύκαμπτων γραμμών που θα μπορούν να ξεδιπλωθούν απευθείας στη σεληνιακή επιφάνεια. Η πραγματική μετακίνηση θα γίνεται από μια σειρά «μη ηλεκτροκίνητων μαγνητικών ρομπότ» που θα αιωρούνται πάνω από την επιφάνεια της διαδρομής.