Μόλις «κλείδωσε» το κλειστό του Γαλατσίου για την ομιλία του Έντι Ράμα, άρχισαν οι προετοιμασίες. Το γήπεδο του μπάσκετ έκλεισε κατά το ήμισυ, στήθηκε μια μεγάλη εξέδρα με φώτα και γιγαντοοθόνες. Και ο χώρος είναι έτοιμος να δεχθεί πάνω από 4.000 Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Γι’ αυτό και μολονότι η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτική, τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Άλλωστε, αρχηγός κράτους είναι ο κ. Ράμα και δεν θα μπορούσε η επίσκεψή του να στερείται ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμα: Έντι Ράμα: "Άκυρο" από Φουρέιρα στον Αλβανό πρωθυπουργό - Ποιοι θα τραγουδήσουν στο μουσικοχορευτικό σόου στο Γαλάτσι

Αίσθηση προκαλεί η αφίσα της εκδήλωσης του Ράμα

Η φιέστα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής και βεβαίως παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια θα είναι στο πρόγραμμα. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αφίσα της εκδήλωσης με την αλβανική σημαία (μαζί με την ελληνική) να φιγουράρει με φόντο τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα. Μετά την ομιλία ο κ. Ράμα δεν αποκλείεται να απαντήσει και σε ερωτήματα του κόσμου και το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Χθες ο κ. Ράμα έκανε δύο αναρτήσεις στα social media. Η πρώτη ήταν ουσιαστικά η επίσημη πρόσκληση προς τους ομοεθνείς του. Με τις σημαίες των δυο χωρών πάνω... στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στα αλβανικά αλλά και στα ελληνικά, τους καλούσε να δώσουν το παρών «με την πρόσκληση που επιτέλους έχει τη διεύθυνση», όπως έγραψε εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για το πολυήμερο θρίλερ που προηγήθηκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16h5q3wdtc9)

Δυσαρέσκεια που εξέφρασαν πρώτα τα αλβανικά ΜΜΕ, που άφησαν αιχμές για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά (εύλογα) σημείωσε ότι ο κ. Ράμα επέλεξε να επισκεφθεί τη χώρα μας την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη. «Η ημερομηνία “διαβάστηκε” από τα ελληνικά ΜΜΕ σαν προβοκάτσια», ειπώθηκε στο κανάλι CNA. «Δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε τη σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε τον σεβασμό μας στο κράτος δικαίου», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης (Σκάι) αναφερόμενος στην επίσκεψη Ράμα, προειδοποιώντας παράλληλα: «Η Ελλάδα δεν φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή, θα απαντήσουμε». Η άλλη ανάρτηση του κ. Ράμα ήταν αφιερωμένη στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, 18 χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση. Συνόδευσε το κείμενό του με φωτογραφίες του ίδιου μπροστά στην ελληνική σημαία και αστειευόμενος έγραψε ότι άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του, επειδή γκρίζαρε, αλλά δεν άλλαξαν οι σχέσεις των λαών.