Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια ώρα, ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός «Europe 1» νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν συζητά την πιθανότητα να παραιτηθεί σε περίπτωση που η παράταξή του καταποντιστεί στις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του μήνα και στις αρχές του επόμενου.

Ο Μακρόν προγραμματίζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας για τον καθορισμό της ατζέντας για την προεκλογική εκστρατεία, πρόσθεσε η πηγή του Bloomberg.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου αναβλήθηκε για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμα: Γαλλία: Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο στη χώρα ενόψει των πρόωρων εκλογών - Τι δείχνει δημοσκόπηση


Άλμα στην απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γαλλίας

Μετά το δημοσίευμα του «Europe 1», η απόδοση των γαλλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,31%, θέτοντάς τα σε τροχιά για τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Μάρτιο του 2020.

Το ξεπούλημα διηύρυνε το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων στις 64 μονάδες βάσης, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο σε επίπεδο κλεισίματος.