Με διαφορά ωρών πέθανε ένα ζευγάρι από την Αγγλία, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι περίπου 10 χρόνια και αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον «αδελφή ψυχή».

Ο λόγος για την 54χρονη Σάρον, που πέθανε από «ραγισμένη» καρδιά, μόλις λίγες ώρες πριν «φύγει» ο σύζυγός, Γουέιν από καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα ο 57χρονος έκανε θεραπείες για τον καρκίνο που αρχικά εντοπίστηκε στα γεννητικά του όργανα και στη συνέχεια έκανε μετάσταση στους πνεύμονες. Τον περασμένο Οκτώβριο, υπεβλήθη σε χειρουργείο και παρά τη «μάχη» των γιατρών να του παρέχουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες, τον Φεβρουάριο, ο Γουέιν διαγνώστηκε με σάρκωμα και χρειάστηκε χημειοθεραπεία.

Στη συνέχεια, χρειάστηκε να νοσηλευτεί τον Μάρτιο, καθώς η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε, με τη σύζυγό του να αρνείται να φύγει από το πλευρό του για έξι ημέρες. Όπως ανέφερε η κόρη του ζευγαριού, Έλλη, η μητέρα της δεν μπορούσε ούτε να φάει, ούτε να κοιμηθεί, καθώς φοβόταν πολύ για τη ζωή του συζύγου της. «Η σχέση τους βασιζόταν σε αμοιβαία λατρεία και το γέλιο», είπε.


Λίγο πριν το τέλος

Τρεις ημέρες προτού ο Γουέιν πεθάνει, η Σάρον φώναξε την κόρη της, καθώς δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Εκείνη τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου της είπαν ότι έπαθε καρδιακή ανακοπή από το ''σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς''.

Η Σάρον έπεσε σε κώμα και τελικά πέθανε στις 4 Απριλίου, με τον σύζυγό της, Γουέιν να πεθαίνει τρες ημέρες αργότερα, στις 7 Απριλίου.

Όπως σχολίασε η κόρη τους: «Ήταν αδελφές ψυχές, έτσι περιέγραφαν τη σχέση τους. Ο ένας ήταν ο άνθρωπος του άλλου. Είχαν μια πραγματικά πολύ στενή σχέση. Η μητέρα μου ήταν φροντιστής, οπότε εκ φύσεως ήταν πραγματικά στοργική. Ο πατριός μου ήταν αστείος, είχε μια απίστευτη αίσθηση του χιούμορ. Μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε τη μητέρα μου και εμένα να γελάμε».

Η κοπέλα καταλήγοντας είπε: «Αρκετοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πεθαίνουν από το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς, οπότε πιστεύω ότι είναι αρκετά σπάνιο για ανθρώπους στην ηλικία της. Δεν εξεπλάγην όταν οι γιατροί είπαν πως πιστεύουν ότι αυτό συνέβη στη μητέρα μου, καθώς ήξερα πόσο φοβόταν να μείνει μόνη. Η συμβουλή μου είναι να είστε ευγενικοί και υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Να ζείτε ότι αισθάνεστε».