Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και μιας ισλαμιστικής οργάνωσης στη νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τόπο των συγκρούσεων και ο τρίτος υπέκυψε στο νοσοκομείο, δήλωσε η ίδια πηγή στην πόλη Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οι εντάσεις έχουν επιδεινωθεί στην περιοχή όταν μια ομάδα από Σουνίτες Μουσουλμάνους του κινήματος Χούδα-Παρ επιτέθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε στρατόπεδο που ανήκει στους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΠΚΚ), όπως δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Χούδα-Παρ είναι γνωστή ως η πολιτική πτέρυγα της τουρκικής Χεζμπολάχ και διαχρονικός εχθρός προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα το οποίο ηγείται της τριακονταετούς εξέγερσης στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Σφοδρές οδομαχίες μεταξύ των μελών της Χούδα-Παρ και υποστηρικτών του ΠΚΚ είχαν σημειωθεί στη νοτιοανατολική Τουρκία και τον Οκτώβριο κατά την περίοδο που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πολεμούσαν τις κουρδικές δυνάμεις στην πόλη Κομπάνι στην άλλη πλευρά των συνόρων στη Συρία.

Η ’γκυρα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε στρατιωτική δράση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γεγονός που εξόργισε τους Κούρδους της Τουρκίας οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους τον περασμένο Οκτώβριο. Η αναταραχή προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες ότι η διαμάχη για το Κομπάνι πιθανώς να εκτροχίαζε τις συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του ΠΚΚ για μια ειρηνευτική συμφωνία.