Πρόωρα αποδείχθηκαν τα στοιχήματα του γαμπρού του Bill και της Hillary Clinton στην ελληνική ανάκαμψη, με αποτέλεσμα τα hedges funds του, της Eaglevale Partners, να υποστούν ζημιές.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, η εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων Eaglevale Partners, που ιδρύθηκε από τον Marc Mezvinsky και δύο πρώην συναδέλφους του από την Goldman Sachs, παραδέχθηκε με επιστολή προς τους πελάτες της όταν οι απόψεις της για την Ελλάδα ήταν λανθασμένες. Το αποτέλεσμα ήταν τα funds της να υποστούν ζημιές.

Ως γνωστόν, ο Mezvinsky παντρεύτηκε την Chelsea Clinton το 2010.

Το βασικό fund της εταιρείας του εμφάνισε ζημιές 3,6% πέρυσι, έπειτα από κέρδη 2,06% το 2013 και ζημιές 1,96% το 2012.

Ένα μικρότερο fund της Eaglevale, το οποίο επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα, έχασε το 48% από τα χρήματα των πελατών του πέρυσι, καθώς πόνταρε λανθασμένα στην ανάκαμψη της χώρας.

«Οι πρόσφατες προβλέψεις μας σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν αποδειχθεί λανθασμένες. Είμαστε επιφυλακτικοί να κάνουμε συγκεκριμένες προβλέψεις αυτή τη στιγμή», αναφέρει η επιστολή της Eaglevale προς τους πελάτες της.

Η Eaglevale είναι ένας σχετικά μικρός παίκτης στον κόσμο των hedge funds, καθώς έχει περίπου 400 εκατ. δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια, εκ των οποίων τα 15 εκατ. δολάρια είναι επενδεδυμένα στο ελληνικό fund της.

Όμως, λόγω της σχέσης του Mezvinsky με την οικογένεια Clinton, η εταιρεία έχει πολλούς γνωστούς και ισχυρούς πελάτες. Ανάμεσά τους ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein και ο Marc Lasry, ο δισεκατομμυριούχος συνιδιοκτήτης των Milwaukee Bucks και πρώην εργοδότης της Chelsea Clinton.

Το ελληνικό fund της εταιρείας είχε αρχίσει από το περασμένο καλοκαίρι να μειώνει την έκθεσή του στην Ελλάδα μέσω παραγώγων, αλλά παραμένει αισιόδοξο για τις ελληνικές μετοχές και εξακολουθεί να ποντάρει στην ανάκαμψη του ΧΑ.