Η Σίσα Αμπού Νταούχ ήταν μόλις 21 ετών, όταν ο άντρας της πέθανε, αφήνοντάς την απροστάτευτη και χωρίς εισόδημα. Η μοναδική διέξοδος για να φροντίσει την κορούλα της ήταν να βρει δουλειά. Στη συντηρητική κοινωνία της Αιγύπτου η λύση ήταν μία!

Όπως η ίδια αναφέρει στο Αλ Αραμπίγια. «Για να προστατευτώ από τους άντρες και την αυστηρότητα του βλέμματός τους, εξαιτίας των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άντρας... και φόρεσα τα ρούχα τους και δούλευα μαζί τους σε άλλα χωριά που δεν με ξέρει κανείς».Η μοναδική μητέρα, ντυνόταν επί 43 ολόκληρα χρόνια με την τζιλμπάμπ (μια ολόσωμη γκρι φορεσιά σχετικά με φαρδιά μανίκια) και φορούσε και λευκό τουρμπάνι, ή ένα παραδοσιακό καπέλο που λέγεται «τακίγια».

Έκανε διάφορες δουλειές, όπως από το να γυαλίζει παπούτσια και να ζητιανεύει στους δρόμους μέχρι να κουβαλήσει τούβλα και σακιά με τσιμέντο για οικοδομές. Στη συνέχεια, όταν ο άντρας της κόρης της αρρώστησε και δεν μπορούσε να εργαστεί, ο κλήρος έπεσε πάλι σε αυτή να συνεχίσει να εργάζεται μεταμφιεσμένη σε άντρα.

Σε αναγνώριση της προσφοράς της η πόλη του Λούξορ, της απένειμε στα 64 χρόνια της, το βραβείο της κορυφαίας προσωπικότητας για τη συντήρηση της οικογένειάς της.Να επισημανθεί ότι οι γυναίκες της Αιγύπτου που βγάζουν το ψωμί ολόκληρης της οικογένειας, ανέρχονται στο ποσοστό 30% . Ωστόσο το θέμα θεωρείται ακόμα ταμπού από την τοπική κοινωνία.