Συνοικία όπου βρίσκεται παλάτι της προεδρίας στη Δαμασκό βομβάρδισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις όπως ανακοίνωσαν σήμερα, ώρες αφού το Ισραήλ απείλησε την de facto κυβέρνηση της Συρίας πως θα προχωρήσει σε αντίποινα αν δεν φροντίσει να προστατευτεί η συριακή μειονότητα των Δρούζων.



Ισραήλ: Το χτύπημα στη Δαμασκό κοντά στο προεδρικό μέγαρο και η δέσμευση Νετανιάχου για προστασία των Δρούζων  

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έχει τονίσει τη δέσμευσή του για την προστασία της κοινότητας των Δρούζων, και μεταδόθηκαν από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η επίθεση έγινε γνωστή λίγη μόλις ώρα μετά την επίσημη καταδίκη των ΗΠΑ των επιθέσεων κατά των Δρούζων από το καθεστώς της Συρίας.

«Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν περίχωρα του παλατιού», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Telegram. Δεν είναι σαφές αν υπήρξαν θύματα μέχρι στιγμής.