Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία δεν έχει προκύψει και ότι ελπίζει ότι δεν θα προκύψει, σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, σε ένα απόσπασμα μιας επικείμενης συνέντευξης στη ρωσική κρατική τηλεόραση που δημοσιεύθηκε στο Telegram, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη και τα μέσα για να φέρει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε ένα «λογικό τέλος».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης σχετικά με τις ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία, ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν υπήρξε ανάγκη να χρησιμοποιηθούν αυτά τα (πυρηνικά) όπλα… και ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν».

Πούτιν: "Έχουμε αρκετή δύναμη και τα μέσα για να οδηγήσουμε αυτό που ξεκίνησε το 2022 σε ένα εύλογο αποτέλεσμα"

«Έχουμε αρκετή δύναμη και τα μέσα για να οδηγήσουμε αυτό που ξεκίνησε το 2022 σε ένα εύλογο αποτέλεσμα υπό τους όρους που απαιτεί η Ρωσία», πρόσθεσε. Ο Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022 έδωσε εντολή σε χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες να εισβάλουν στην Ουκρανία για μια, όπως την χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο, “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” κατά της γειτονικής τους χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει έτοιμος για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου με διπλωματικά μέσα.