Ισραήλ: Οι Χούθι έριξαν βαλλιστικό πύραυλο κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, έξι τραυματίες
Σειρήνες συναγερμού
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με πύραυλο των Χούθι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, σύμφωνα με γιατρούς

Οι Χούθι έριξαν βαλλιστικό πύραυλο κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Βλήμα ή συντρίμμια "κατέπεσαν" κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ μετά την εκτόξευση πυραύλου προερχομένου από την Υεμένη προς τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι το περιστατικό διερευνάται.
Ισραήλ: Έξι άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση των Χούθι
Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με πύραυλο των Χούθι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με γιατρούς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών με τραύματα στα άκρα του και δύο γυναίκες, ηλικίας 54 και 38 ετών, σε καλή κατάσταση, οι οποίες χτυπήθηκαν από το ωστικό κύμα.
Ένας άνδρας, 64 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά αφού χτυπήθηκε από ένα αντικείμενο που πέταξε από το σημείο της πρόσκρουσης, και δύο ακόμη γυναίκες, ηλικίας 22 και 34 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ έτρεχαν να βρουν καταφύγιο, αναφέρει το MDA. Άλλα δύο άτομα έλαβαν θεραπεία για οξύ άγχος.
Had just boarded when we heard "Disembark now!" We fled the plane to the sound of sirens and deafening booms! A missile from Yemen had made its way through to Ben Gurion airport. Thank God we are all ok. Shook. But ok. pic.twitter.com/4eJ7MIpcCm
— Howard Feldman (@HowardFeldman) May 4, 2025
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα σε πολλές περιοχές του Ισραήλ μετά τη ρίψη πυραύλου προερχομένου από την Υεμένη προς τη χώρα. Δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις σε περιοχές της Ιερουσαλήμ και από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τον πύραυλο που ερρίφθη από την Υεμένη, διευκρίνιζε ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αναχαίτισής του τελούν υπό διερεύνηση, προσέθετε.
Η στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου στο αεροδρόμιο του Ισραήλ
Πλάνα από κάμερες παρακολούθησης δείχνουν τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου των Χούθι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.
Surveillance camera footage shows the moment of the Houthi missile impact at Ben Gurion Airport.
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 4, 2025
The missile struck a grove adjacent to an access road, within the airport's perimeter. pic.twitter.com/AUyQwKrEOy
Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σύννεφο καπνού να είναι ορατό από τερματικό σταθμό επιβατών. Δημοσιογράφος του Reuters στο αεροδρόμιο άκουσε σειρήνες και είδε επιβάτες να αντιδρούν τρέχοντας προς αίθουσες ασφαλείας.
Άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο αεροδρόμιο ανήρτησαν βίντεο που πήραν με κινητά τηλέφωνα, τα οποία δείχνουν ένα σύννεφο μαύρου καπνού, σαφώς ορατό κοντά, πίσω από σταθμευμένα αεροπλάνα και κτίρια του αεροδρομίου. Το Reuters δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό να επαληθεύσει τα βίντεο αυτά. Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι το βλήμα έπεσε δίπλα σε δρόμο που βρίσκεται κοντά σε χώρο στάθμευσης του Τερματικού Σταθμού 3. Φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στροφή σε δρόμο να είναι καλυμμένη με συντρίμμια. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν πυραύλους στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Ben Gurion Airport pic.twitter.com/ASE3vxQKdS
— Adam karl (@Adamkarl543319) May 4, 2025
Το Ισραήλ απειλεί με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα
Το Ισραήλ απείλησε σήμερα με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα αφού πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, προκάλεσε το κλείσιμο για σύντομο χρονικό διάστημα του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, στην περιοχή του Τελ Αβίβ. «Αυτός που μας πλήττει θα πληγεί επτά φορές πιο ισχυρά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς σε σύντομη ανακοίνωσή του.