Απειλή για την ζωή τους, αλλά και για άλλα ζώα τα οποία εκτρέφουν θεώρησαν κάτοικοι σε κρατίδιο της Ινδίας μια τίγρη με αποτέλεσμα να τις επιτεθούν, να την σκοτώσουν και να την διαμελίσουν. Το περιστατικό ωστόσο έγινε γνωστό και προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από την δασική υπηρεσία. Το περιστατικό συνέβη στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, όπως δήλωσε δασικός αξιωματούχος.

Οργισμένοι κάτοικοι χωριού της περιοχής Γκολαγκάτ φέρονται να σκότωσαν το αιλουροειδές επειδή είχε κατασπαράξει ζώα εκτροφής και το θεωρούσαν απειλή για τη ζωή τους, όπως μεταδίδει το BBC. Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει η δασική υπηρεσία του κρατιδίου, όπου δεν είναι σπάνια τα περιστατικά σύγκρουσης ανθρώπων με άγρια ζώα, καθώς αυτός ήταν ο τρίτος τίγρης που θανατώνεται φέτος.

Ινδία: Χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να σκοτώσουν τον τίγρη

Ο Γκουναντίπ Ντας, αξιωματούχος της δασικής υπηρεσίας, δήλωσε στην εφημερίδα Times of India ότι ο τίγρης θανατώθηκε με αιχμηρά αντικείμενα και δεν έφερε τραύματα από σφαίρες. Ο ίδιος τόνισε ότι «περίπου χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να σκοτώσουν τον τίγρη», ορισμένοι εκ των οποίων επιτέθηκαν στο σαρκοβόρο ζώο με δόρατα και ματσέτες και πρόσθεσε ότι οι Αρχές περιμάζεψαν αργότερα, παρουσία δικαστή, το κουφάρι του αιλουροειδούς, που εστάλη για νεκροψία. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο όχλος έγδαρε και ξεδόντιασε τον τίγρη!


Ινδία: Χωρικοί επιτέθηκαν σε δασοφύλακες που παρενέβησαν

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, τρία μέλη της δασικής υπηρεσίας του κρατιδίου δέχθηκαν επίθεση από τον όχλο και τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τη θανάτωση του τίγρη.

Ο Μρινάλ Σαϊκία, βουλευτής του κρατιδίου, με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ καταδίκασε τη δολοφονία του τίγρη, ενώ κοινοποίησε ένα βίντεο που δείχνει διαμελισμένο το κουφάρι του ζώου, χωρίς κομμάτια του δέρματος, του προσώπου και των ποδιών του.

 «Πρόκειται για μια πολύ οδυνηρή πράξη. Η Γη δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους, είναι και για τα ζώα» ανέφερε στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται στη θανάτωση του τίγρη.

Μια άλλη αξιωματούχος, η Σονάλι Γκος, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι δεν είναι ακόμη γνωστή η προέλευση του ζώου, που θανατώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της υπηρεσίας δασοπροστασίας του εν λόγω ινδικού κρατιδίου, ο πληθυσμός των τίγρεων στο Ασάμ παρουσιάζει σταθερή αύξηση τα τελευταία χρόνια, από μόλις 70 το 2006, σε 190 το 2019, χάρη σε διάφορες προσπάθειες συντήρησής τους.

Μολαταύτα, αναφέρονται συχνά στα τοπικά ΜΜΕ περιστατικά θανάτωσης τίγρεων λόγω συγκρούσεων με χωρικούς, που αποδίδεται στη συρρίκνωση των οικότοπων των αιλουροειδών και την ελλιπή προστασία των διαδρόμων διέλευσής τους μεταξύ των διάφορων εθνικών πάρκων του Ασάμ.

Οι τίγρεις είναι προστατευόμενο είδος στην Ινδία από το 1972, βάσει του Νόμου περί Προστασίας της Άγριας Ζωής, που απαγορεύει τη λαθροθηρία, το κυνήγι και το εμπόριο μελών του σώματος των τίγρεων.