Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα, Σάββατο, αιχμαλώτους πολέμου (POWs), ενώ η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι παρέδωσε τις σορούς 1.200 νεκρών Ουκρανών στρατιωτών στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε: Πάνω από 1 εκατομμύριο στρατιώτες οι απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο

Ρωσία-Ουκρανία συνεχίζουν τις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει τις σορούς των στρατιωτών της ωστόσο, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, η Μόσχα δεν έχει παραλάβει κανέναν από τους νεκρούς πολέμου της από το Κίεβο. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε πόσοι αιχμάλωτοι πολέμου συμμετείχαν στην ανταλλαγή με την Ουκρανία σήμερα, αλλά δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τους στρατιώτες του να κρατούν ρωσικές σημαίες και να ζητωκραυγάζουν πριν επιβιβαστούν σε λεωφορείο.



Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στη Λευκορωσία, όπου λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη πριν μεταφερθούν πίσω στη Ρωσία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.


Οι ανταλλαγές αποτελούν μέρος συμφωνιών που επιτεύχθηκαν από τις αντιμαχόμενες πλευρές κατά τη διάρκεια συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτό το μήνα.