Φον ντερ Λάιεν από G7: Στόχος η επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ έως τις 9 Ιουλίου
Τι τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Η Φον ντερ Λάιεν μιλώντας στη Σύνοδο G7, απαντά στον Τραμπ, ενώ αποκλείει νέα μείωση πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω τιμών

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σύνθετες, ωστόσο στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου, όπως τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Μιλώντας από τον Καναδά, στο περιθώριο της συνόδου της G7, η φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ασκείται πίεση για επιτάχυνση της διαδικασίας. Παράλληλα, απάντησε στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν καταθέτει μια «δίκαιη» πρόταση.
Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε επίσης ότι, λόγω της πρόσφατης αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για περαιτέρω μείωση του πλαφόν που έχει επιβληθεί στο ρωσικό πετρέλαιο.
Φον ντερ Λάιεν: Πίεση για την επίτευξη της συμφωνίας - Τι είπε για το πετρέλαιο
Μιλώντας από τον Καναδά, στο περιθώριο της συνόδου της G7, η φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ασκείται πίεση για επιτάχυνση της διαδικασίας. Παράλληλα, απάντησε στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν καταθέτει μια «δίκαιη» πρόταση.Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε επίσης ότι, λόγω της πρόσφατης αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη για περαιτέρω μείωση του πλαφόν που έχει επιβληθεί στο ρωσικό πετρέλαιο.