Σειρήνες ηχούν και πάλι στο βόρειο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό τα αμυντικά του συστήματα βρίσκονται σε λειτουργία καθώς εντοπίστηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν.

Στους πολίτες δόθηκε εντολή να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι να λήξει ο συναγερμός.


Ισραήλ: Σειρήνες και στην Ιερουσαλήμ - Στο καταφύγιο και οι βουλευτές της Κνεσέτ

Πέραν του βορρά, σειρήνες ηχούν στο κεντρικό Ισραήλ, στην περιοχή της Ιερουσαλήμ και σε ορισμένα τμήματα του νότιου Ισραήλ εν μέσω της τελευταίας επίθεσης του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα. Οι πολίτες στις περιοχές όπου ηχούν οι σειρήνες έχουν οδηγίες να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Οι βουλευτές του ισραηλινού κοινοβουλίου, της Κνεσέτ, διέκοψαν συνεδρίαση επιτροπής, προκειμένου να βρουν καταφύγιο εξαιτίας του ιρανικού πυραυλικού μπαράζ.

Ζημιές στην πόλη Ασντότ

Εν τω μεταξύ, σωστικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για πλήγμα βαλλιστικού πυραύλου στην περιοχή του Ασντόντ, στο νότιο Ισραήλ. Μικρές ζημιές εντοπίστηκαν στο εξωτερικό ενός εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής κοντά στην εν λόγω πόλη. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματίες.



Ισραηλινές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Νωρίτερα, ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι περισσότερα από 15 αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν τη δυτική πόλη Κερμάνσαχ, «αχρηστεύοντας μια σειρά εγκαταστάσεων εκτόξευσης και αποθήκευσης πυραύλων εδάφους-εδάφους που στόχευαν το ισραηλινό έδαφος».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης ότι επιτέθηκε σε έξι ιρανικά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφοντας 15 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι επιθέσεις έπληξαν ιρανικά αεροδρόμια στο δυτικό, ανατολικό και κεντρικό Ιράν, ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε διαδρόμους προσγείωσης, υπόγειες υποδομές, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού και αεροσκάφη F-14, F-5 και AH-1 που ανήκουν στο ιρανικό καθεστώς», ανέφερε ο εκπρόσωπος των IDF σε δήλωση.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκαν «απομακρυσμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη» για την κατάρριψη των μαχητικών αεροσκαφών, διακόπτοντας «την ικανότητα απογείωσης από αυτά τα αεροδρόμια και τη λειτουργία της ιρανικής στρατιωτικής αεροπορικής δύναμης από αυτά».