G7: Συμφώνησαν να εξαιρεθούν αμερικανικές πολυεθνικές από την καταβολή ορισμένων φόρων στο εξωτερικό
Τι αναφέρουν οι Financial Times
Οι αμερικανικές εταιρείες να αποφύγουν ορισμένους φόρους, λόγω των εισφορών που έχουν ήδη καταβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

Χαμηλότερους φόρους ή καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις θα πληρώνουν οι αμερικανικές πολυεθνικές σύμφωνα με απόφαση των G7. Η ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) κατέληξε σε συμφωνία με την οποία θα εξαιρεθούν οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες από την καταβολή υψηλότερων φόρων στο εξωτερικό.
Όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες, η συμφωνία την οποία στήριξαν η Ουάσινγκτον και άλλα μέλη της G7, θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να αποφύγουν ορισμένους φόρους, λόγω των εισφορών που έχουν ήδη καταβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.