Νέα επεισόδια σημειώθηκαν με επίκεντρο την κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Έλον Μασκ, με επίμαχο το «μεγάλο, όμορφο» φορολογικό νομοσχέδιο μείωσης φόρων και δαπανών του Αμερικανού προέδρου, το οποίο υπερβαίνει τις 900 σελίδες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς ψήφιση στη Γερουσία σε μια μαραθώνια συνεδρίαση.

Μασκ: Το νέο κόμμα, το porky pig και τα νέα «πυρά» για το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ

Με αφορμή λοιπόν την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία και μετά από κάποιες εβδομάδες σχετικής σιωπής αφού προηγήθηκε σφοδρή σύγκρουσή του μεγιστάνα της τεχνολογίας με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla προειδοποίησε ότι το «μεγάλο όμορφο νομοσχέδιο» του προέδρου θα αυξήσει το εθνικό χρέος της Αμερικής, ενώ «εξαπέλυσε μύδρους» και κατά των Ρεπουμπλικάνων, κάνοντας λόγο για κόμμα... Porky Pig, αναφερόμενος στους Ρεπουμπλικάνους, ενώ επανέφερε και τη συζήτηση για την ίδρυση νέου κόμματος, καταγγέλλοντας πως οι ΗΠΑ είναι «μονοκομματική χώρα» και πως ήρθε η ώρα «για ένα νέο πολιτικό κόμμα που νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους».



Ο μεγιστάνας επανήλθε νωρίτερα σήμερα, δίνοντας στη δημοσιότητα και το όνομα του κόμματος που διατείνεται πως θα ιδρύσει: «VOX POPULI VOX DEI» [Φωνή λαού, Φωνή Θεού] ανέφερε στα λατινικά ο Μασκ, καρφιτσώνοντας το μήνυμά του στο X, και παραθέτοντας τη δημοσκόπηση που είχε κάνει στις αρχές Ιουνίου με την οποία το 80% όσων ψήφισαν θέλουν νέο κόμμα στις ΗΠΑ που θα αντιπροσωπεύει το κέντρο.


Και σε επόμενη ανάρτησή του πρόσθεσε: «Αν αυτό το παράλογο νομοσχέδιο για τις δαπάνες περάσει, την επόμενη μέρα θα δημιουργηθεί το Κόμμα της Αμερικής». «Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική λύση στο ''μονοκομματικό'' κόμμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά ΦΩΝΗ», ανέφερε ο Μασκ, που σε άλλη ανάρτησή του «έβαλε» και πάλι κατά των Ρεπουμπλικανών και (έμμεσα) του Αμερικανού προέδρου, όπου ανέφερε ότι όσοι είχαν προεκλογικά δεσμευτεί για την περικοπή των δαπανών, αλλά στη συνέχεια υποστήριξαν το νομοσχέδιο, είναι ψεύτες..

Τα παραπάνω, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επρόκειτο να τα αφήσει να «πέσουν κάτω».

Τραμπ: Ο Μασκ χωρίς επιδοτήσεις, πιθανόν να κλείσει το μαγαζί και να επιστρέψει σπίτι στη Νότια Αφρική

Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε σήμερα το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) να εξετάσει το ενδεχόμενο να περικόψει τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Ο Έλον μπορεί να λαμβάνει μακράν τις περισσότερες επιδοτήσεις από οποιοδήποτε ανθρώπινο ον στην ιστορία, και χωρίς επιδοτήσεις, ο Έλον θα πρέπει πιθανόν να κλείσει το μαγαζί και να επιστρέψει σπίτι στη Νότια Αφρική», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η Χώρα μας θα εξοικονομήσει μια ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Μήπως θα πρέπει το DOGE να το δει καλά αυτό; ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ!!», έγραψε ο Τραμπ.

trump-anartisi-musk-1-7-2025



Ο Μασκ ξόδεψε τουλάχιστον 250 εκατ. δολάρια για να υποστηρίξει τον Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία και στη συνέχεια ηγήθηκε του νεοσύστατου DOGE το οποίο απέλυσε περίπου 120.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, ενώ έχει ανοίξει «μέτωπο» με τον ένοικο του Λευκού Οίκου για την εν λόγω νομοθεσία, που θεωρείται μια από τις προτεραιότητες του Αμερικανού προέδρου, στέλνοντας το μήνυμα η διαδικασία στο Κογκρέσο πρέπει να ολοκληρωθεί και το νομοσχέδιο να έχει λάβει το δρόμο για την υπογραφή του μέχρι την 4η Ιουλίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.