Βυθίζεται στην Ερυθρά Θάλασσα το πλοίο με σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας, Magic Seas, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους αντάρτες Χούθι. Οι Χούθι σήμερα με  ανακοίνωσή τους ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, ταξίαρχος Γιαχία Σαρί, ισχυρίστηκε σε βιντεοσκοπημένη δήλωση, ότι το πλοίο ανήκε σε εταιρεία που συνέχιζε να πραγματοποιεί δρομολόγια προς το Ισραήλ.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι Χούθι επιτέθηκαν στο πλοίο με σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας με βομβιστικά drones και πυραύλους.

Η επίθεση της Κυριακής άφησε το «Magic Seas» να καίγεται στην Ερυθρά. Τα 22 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το πλοίο και διασώθηκαν, ωστόσο η εισροή νερού είναι μεγάλη και αναμένεται να βυθιστεί.