Φωτιές στην Τουρκία: Εκκενώθηκαν επτά οικισμοί στα βορειοδυτικά της χώρας - Σκέπασε μέχρι και την Αττική ο καπνός (Εικόνες & Βίντεο)
Δείτε τις εικόνες καταστροφής
Η μεγάλη φωτιά που πλήττει δασικές εκτάσεις στα βορειοδυτικά της Τουρκίας ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (15/7) - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και πάλι η Τουρκία, με τις φωτιές να κατακαίνε δασικές εκτάσεις στη βορειοδυτική επαρχία Τεκιρντάγκ και να επεκτείνονται ραγδαία προς την περιοχή του Μαρμαρά. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (15/7) στη Σαρκόι έχει ήδη δημιουργήσει νέα μέτωπα στο Τσανάκαλε, θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές Αρχές.
Διαβάστε: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γρεβενά: Μάχη των πυροσβεστών σε περιοχή ανάμεσα σε Μεσολούρι και Φιλιππαίους
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία από την οποία ξεκίνησε η φωτιά, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτή να προκλήθηκε από πουλί που έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τεκιρντάγκ, Ρετζέπ Σοϊτούρκ, στη μάχη έχουν πέσει 400 πυροσβέστες με 100 οχήματα. Σημειώνεται ότι από τα τέλη Ιουνίου στην Τουρκία εκδηλώνονται 77 πυρκαγιές κατά μέσο όρο την ημέρα.
Διαβάστε: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Γρεβενά: Μάχη των πυροσβεστών σε περιοχή ανάμεσα σε Μεσολούρι και Φιλιππαίους
Εικόνες καταστροφής στην Τουρκία: Δασικές πυρκαγιές σε πολλές επαρχίες - Εκκενώθηκαν συνοικίες (Βίντεο)
Λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που πλήττει τα βορειοδυτικά της Τουρκίας, οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη εκκενώσει επτά οικισμούς στην περιοχή που δίνεται η μάχη με τις φλόγες, ενώ τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, τη φωτιά προσπαθούν να περιορίσουν 21 εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις νερού, με το έργο τους να γίνεται πιο δύσκολο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία από την οποία ξεκίνησε η φωτιά, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτή να προκλήθηκε από πουλί που έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τεκιρντάγκ, Ρετζέπ Σοϊτούρκ, στη μάχη έχουν πέσει 400 πυροσβέστες με 100 οχήματα. Σημειώνεται ότι από τα τέλη Ιουνίου στην Τουρκία εκδηλώνονται 77 πυρκαγιές κατά μέσο όρο την ημέρα.