Μέση Ανατολή: Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ στο Ισραήλ για τα "επόμενα βήματα" στη Γάζα
Συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία
Ο Γουίτκοφ είχε παραδεχθεί στις 24 Ιουλίου την αποτυχία των τελευταίων προσπαθειών για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στο Ισραήλ για συνομιλίες με Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με τα «επόμενα βήματα» στη Γάζα, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.
Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι "πιθανή" μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι "πραγματικός λιμός" εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.
Στιβ Γουίτκοφ: Συνέχισε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ
Ο Γουίτκοφ συνέχισε τις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ για επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα, και παραδέχτηκε την αποτυχία αυτών των συνομιλιών στις 24 Ιουλίου.Στο ταξίδι του στη Σκωτία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι "πιθανή" μια εκεχειρία στη Γάζα και ότι "πραγματικός λιμός" εκτυλίσσεται στο παλαιστινιακό έδαφος. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει να δημιουργηθούν κέντρα διανομής τροφίμων για τη σίτιση περισσοτέρων ανθρώπων στη Γάζα, όπου έχει αρχίσει να επικρατεί λιμός.