Ντμίτρι Πεσκόφ: Η βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ απαιτεί χρόνο
Σήμερα στη Ρωσία ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου
Εν αναμονή της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του Λευκού Οίκου στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ

Στις σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδόθηκαν σήμερα, ανέφερε ότι η βελτίωση των σχέσεων θα απαιτήσει χρόνο.
Να σημειωθεί ότι τα σχόλια έγιναν αυτή την ημέρα, που αναμένεται ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ στη ρωσική πρωτεύουσα. Θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες, μετά τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή σαρωτικών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και χώρες που αγοράζουν ιδίως πετρέλαιο και αέριο από αυτήν, καθώς παρέρχεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας η προθεσμία την οποία έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του για να κλείσει συμφωνία και να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεσκόφ: Απαιτεί χρόνο η βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας: «Υπάρχει, φυσικά, αδράνεια σε αυτή τη διαδικασία», σχολιάζοντας το ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και στον ομόλογό του των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Απαιτείται χρόνος για τις προσπάθειες να επανέλθουν οι διμερείς σχέσεις σε ομαλό δρόμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.Να σημειωθεί ότι τα σχόλια έγιναν αυτή την ημέρα, που αναμένεται ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Στιβ Γουίτκοφ στη ρωσική πρωτεύουσα. Θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες, μετά τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή σαρωτικών οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και χώρες που αγοράζουν ιδίως πετρέλαιο και αέριο από αυτήν, καθώς παρέρχεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας η προθεσμία την οποία έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του για να κλείσει συμφωνία και να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ