Ο Εμανουέλ Μακρόν, είχε σήμερα (7/8) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ενέργειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή.

Διαβάστε: Πούτιν: "Πιθανή μια συνάντηση με τον Ζελένσκι αλλά υπό προϋποθέσεις - Τα Εμιράτα είναι μια επιλογή για το τετ α τετ με τον Τραμπ"

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για τη χθεσινή του συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ και Ευρωπαίους ηγέτες. Επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι έλαβε σχετική ενημέρωση από τον ίδιο τον Μακρόν για τις επαφές που είχε το πρωί, αλλά και για όσες έχει προγραμματίσει εντός της ημέρας.

"Πολλά εξαρτώνται από τη σύνεση"

«Συντονίζουμε τις θέσεις μας και μοιραζόμαστε μια κοινή άποψη για την ανάγκη μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης στα κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας. Πολλά εξαρτώνται από τη σύνεση και την αποτελεσματικότητα κάθε βήματος, τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής, τώρα και στο μέλλον», ανέφερε ο Ζελένσκι στο X.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο «για μια πραγματική εκεχειρία», όμως υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν έχει δώσει ακόμη καμία σαφή δημόσια απάντηση. Όπως είπε, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς θα φανεί αν η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει να υπονομεύει τις διεθνείς προσπάθειες ειρήνευσης.

«Συμφωνήσαμε πως η δουλειά σε επίπεδο συμβούλων και ηγετών πρέπει να αποδώσει. Οι συζητήσεις δεν αρκούν, χρειαζόμαστε αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Ζελένσκι και συμπλήρωσε ότι θα παραμείνει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο Μακρόν, καθώς και με άλλους ηγέτες κατά τη διάρκεια της ημέρας.