Εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών.

«Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά και αν όχι, θα γυρίσω σπίτι πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά σε αποκλειστική συνέντευξη στον Μπρετ Μπάιερ του Fox News.

Τραμπ: "Θέλω συγκεκριμένα πράγματα - Θέλω να δω κατάπαυση του πυρός"

Στο νέο βίντεο από την συνομιλία του με δημοσιογράφους του Fox News, στο Air Force One, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά λεπτομερώς σχετικά με το τι θα θεωρηθεί επιτυχία της σημερινής συνόδου κορυφής.

«Δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι οριστικό. Θέλω συγκεκριμένα πράγματα. Θέλω να δω κατάπαυση του πυρός. Αυτό δεν έχει να κάνει με την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μου λέει τι να κάνω, αλλά θα συμμετάσχει στη διαδικασία, προφανώς, όπως και ο Ζελένσκι, αλλά θέλω να δω γρήγορα κατάπαυση του πυρός. Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα, αλλά δεν θα είμαι ευχαριστημένος αν δεν γίνει σήμερα. Όλοι λένε ότι δεν μπορεί να γίνει σήμερα, αλλά εγώ απλά λέω ότι θέλω να σταματήσουν οι σκοτωμοί. Είμαι εδώ για να σταματήσω τους σκοτωμούς. Ξέρετε, δεν δίνουμε χρήματα. Εμείς βγάζουμε χρήματα. Αυτοί αγοράζουν τα όπλα μας, εμείς τα στέλνουμε στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ μας στέλνει μεγάλα, όμορφα επιταγή. Αλλά αυτό δεν με νοιάζει… Αυτό που με νοιάζει είναι ότι την περασμένη εβδομάδα έχασαν 7011 ανθρώπους, σχεδόν όλοι στρατιώτες. 36 άνθρωποι σε μια πόλη που χτυπήθηκε από πύραυλο. Πάνω από 7.000 στρατιώτες. Είναι τρελό».