Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ φέρεται να πραγματοποίησε επίθεση σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νότια της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι, Al Masirah TV, η επίθεση έπληξε τον σταθμό, προκαλώντας ζημιές που έθεσαν εκτός λειτουργίας ορισμένες γεννήτριες. Το δίκτυο δεν διευκρίνισε ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο, με τα σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Η πληροφορία προέρχεται από πηγή της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.


Σύμφωνα με κατοίκους, τουλάχιστον δύο εκρήξεις είχαν ακουστεί νωρίτερα σήμερα στη Σαναά.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει στόχους στην Υεμένη δηλώνοντας ότι γίνονται σε απάντηση στις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι σε αυτό. Οι αντάρτες Χούθι εξαπολύουν πυραύλους κατά του Ισραήλ, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αναχαιτιστεί, δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις τους γίνονται σε υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.