Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με Κέλογκ: Η Ρωσία μπορεί να εξαναγκαστεί σε ειρήνη μόνο μέσω της ισχύος και ο Τραμπ έχει αυτή τη δύναμη
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για Τραμπ και Ρωσία μετά τη συνάντησή του με τον Κιθ Κέλογκ στην Ουάσινγκτον

«Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ μετά τη συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ.
«Η Ρωσία μπορεί να εξαναγκαστεί σε ειρήνη μόνο μέσω της ισχύος, και ο Πρόεδρος Τραμπ έχει αυτή τη δύναμη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος. Ο ίδιος σημείωσε επίσης: «Όταν συζητείται η ειρήνη για μια χώρα στην Ευρώπη, αυτό σημαίνει ειρήνη για όλη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματίσουμε τον πόλεμο και να διασφαλίσουμε αξιόπιστη ασφάλεια. Αυτά είναι τα βασικά ζητήματα»."Συνεχίστηκαν οι ρωσικές επιθέσεις"
«Χθες το βράδυ, οι ρωσικές επιθέσεις στις πόλεις μας συνεχίστηκαν - μεταξύ των νεκρών ήταν δύο παιδιά και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι άνθρωποι απλώς κοιμόντουσαν όταν ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις στις πόλεις», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
I thank @GeneralKellogg for the meeting and for the joint work with our team. President Trump invited Ukraine and other European countries to Washington today – this is the first meeting in such a format, and it is very serious.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 18, 2025
When peace is discussed for one country in Europe,… pic.twitter.com/ZMZaIzAghD
Να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι επέμεινε σήμερα στην ανάγκη να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
«Ελπίζω πως θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε για την αρχιτεκτονική που αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας. Αυτό είναι πραγματικά το σημαντικότερο», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Αμερικανό απεσταλμένο Κιθ Κέλογκ.