Ανάρτηση έκανε στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ για την συνάντηση που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λευκό Οίκο. Όπως τόνισε, οι συνομιλίες ήταν ικανοποιητικές, ενώ στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, οι οποίες θα δοθούν από τις ευρωπαϊκές χώρες, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε: Του... "ξέφυγε" του Τραμπ: Η απάντηση στον Μακρόν για τον Πούτιν με ανοιχτό το μικρόφωνο - "Το καταλαβαίνεις; Όσο τρελό κι αν ακούγεται" (Βίντεο)

«Στο τέλος της συνάντησης, κάλεσα τον πρόεδρο Πούτιν και ξεκινήσαμε την οργάνωση για μία σύνοδο, της οποίας το μέρος θα αποφασιστεί, μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του προέδρου Ζελένσκι. Μετά την συνάντησή τους, θα γίνει τριμερής συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο πρόεδροι και εγώ».



Τραμπ: Μίλησα με τον Πούτιν, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για μια τριμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον Ρώσο πρόεδρο και εμένα

«Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με διακεκριμένους προσκεκλημένους, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνη, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κίρ Σταρμερ, τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούττε, στο Λευκό Οίκο, η οποία ολοκληρώθηκε με μια περαιτέρω συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε τις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, οι οποίες θα παρέχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι για την πιθανότητα ΕΙΡΗΝΗΣ για τη Ρωσία/Ουκρανία.

Στο τέλος των συναντήσεων, τηλεφώνησα στον Πρόεδρο Πούτιν και άρχισα τις προετοιμασίες για μια συνάντηση, σε τοποθεσία που θα καθοριστεί, μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Ζελένσκι.

Μετά τη συνάντηση αυτή, θα έχουμε μια τριμερή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο Πρόεδροι και εγώ. Και πάλι, αυτό ήταν ένα πολύ καλό, πρώιμο βήμα για έναν πόλεμο που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο Αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, και ο Ειδικός Απεσταλμένος, Στίβ Γούιτκοφ, συντονίζονται με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».