Γαλλική προεδρία: Απαράδεκτη η κατηγορία του Νετανιάχου ότι ο Μακρόν θρέφει τον αντισημιτισμό
Με αφορμή την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους
Οι απαντήσεις της γαλλικής προεδρίας στην επιστολή του Νετανιάχου, που στράφηκε κατά του Μακρόν

«Λανθασμένη» και «απαράδεκτη» χαρακτήρισε η γαλλική προεδρία την κατηγορία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η πρόθεση του Εμανουέλ Μακρόν να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης θρέφει τον αντισημιτισμό. Η επιστολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού προς τον Μακρόν «δεν θα μείνει αναπάντητη» ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων. «Η Δημοκρατία προστατεύει και θα προστατεύει πάντα τους συμπατριώτες μας εβραϊκού θρησκεύματος», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Η εποχή μας απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι γενικεύσεις και χειραγώγηση», πρόσθεσε η προεδρία στην ανακοίνωσή της.
Η επιστολή του Νετανιάχου
Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως ο Εμανουέλ Μακρόν «υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό» στη χώρα του όταν ζητά να αναγνωριστεί διεθνώς το κράτος της Παλαιστίνης.
«Σας καλώ να αντικαταστήσετε την αδυναμία με πράξεις, τον κατευνασμό με τη βούληση και να το κάνετε πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία: την εβραϊκή Πρωτοχρονιά, στις 23 Σεπτεμβρίου 2025», αναφέρεται στην επίσημη επιστολή προς τον Μακρόν που υπογράφεται από τον Νετανιάχου.
«Αγωνιώ για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στη Γαλλία και από την έλλειψη αποφασιστικών ενεργειών εκ μέρους της κυβέρνησής σας για την αντιμετώπισή του. Τα τελευταία χρόνια, ο αντισημιτισμός καταστρέφει τις γαλλικές πόλεις. Μετά τις δημόσιες δηλώσεις σας σε βάρος του Ισραήλ και αφού αναγγείλατε την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, αυξήθηκε», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.