Ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ θα προεδρεύσει σε «ευρεία σύσκεψη» που προγραμματίζεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα στον Λευκό Οίκο για την επόμενη μέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έκανε γνωστό ο ειδικός απεσταλμένος του, ο Στιβ Γουίτκοφ.

Διαβάστε: Ισραήλ: Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, χωρίς να συζητηθεί η προσωρινή εκεχειρία στη Γάζα


Ευρεία σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα: Θα προεδεύσει ο Τραμπ

Μιλώντας στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, ο Γουίτκοφ είπε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες ότι: «Έχουμε μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Οίκο (...) υπό τη διεύθυνση του προέδρου», όπου θα συζητηθεί «πολύ πλήρες σχέδιο το οποίο καταρτίζουμε για την επόμενη μέρα» στον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια πολέμου.

Ρούμπιο και Σάαρ συναντώνται εντός της ημέρας στην Ουάσιγκτον 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και του Ισραήλ Γεδεών Σάαρ προγραμματίζουν να διεξαγάγουν συνομιλίες στην Ουάσιγκτον αργότερα εντός της ημέρας, όπως έκαναν γνωστό οι υπηρεσίες του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της Τρίτης (26/8).