Ουκρανία: Πάνω από 20 νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε χωριό του Ντονέτσκ
Τι δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
''Ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά. Ο κόσμος δεν πρέπει να μένει άπραγος'', δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

«Περισσότεροι από 20» άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα σε χωριό στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως έκανε γνωστό σήμερα, Τρίτη (9/9) ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ένα στυγνό ρωσικό χτύπημα με εναέριο βόμβα στο χωριό Γιάροβα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ» στοίχισε τη ζωή σε «περισσότερους από 20 αμάχους», σημείωσε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Διαβάστε: Μαίνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας - Τραμπ και Ευρωπαίοι συντονίζονται για κυρώσεις κατά της Μόσχας
«Απευθείας στον κόσμο. Απλούς ανθρώπους. Ακριβώς τη στιγμή που δίνονταν οι συντάξεις», ανέφερε ακόμη ο ίδιος στο Χ και πρόσθεσε: «Ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά. Ο κόσμος δεν πρέπει να μένει άπραγος. Χρειάζεται απάντηση από τις ΗΠΑ. Χρειάζεται απάντηση από την Ευρώπη. Χρειάζεται απάντηση από τη G20».
Επίσης, ο Ζελένσκι ανήρτησε ένα βίντεο που δείχνει πτώματα να κείτονται στο έδαφος κοντά σε ένα κατεστραμμένο φορτηγάκι που χρησιμοποιούνταν από την ουκρανική υπηρεσία ταχυδρομείων για τη διανομή συντάξεων σε αγροτικές περιοχές.
Ουκρανία: ''Τουλάχιστον 21 νεκρούς'', λέει ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάτσκιν
Από την πλευρά του, ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάτσκιν έκανε λόγο για «τουλάχιστον 21 νεκρούς» και για αντίστοιχο αριθμό τραυματιών.
«Δεν πρόκειται για στρατιωτική ενέργεια αλλά για καθαρή τρομοκρατία», δήλωσε. «Διασώστες, γιατροί, η αστυνομία και οι τοπικές αρχές είναι αυτή τη στιγμή στο σημείο», πρόσθεσε ο Φιλάτσκιν.
Σημειώνεται πως το χωριό Γιάροβα απέχει λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου με τη Ρωσία. Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 αριθμούσε περίπου 1.800 κατοίκους. «Τέτοια ρωσικά πλήγματα δεν πρέπει να μένουν χωρίς την κατάλληλη απάντηση από τον κόσμο. Οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν ζωές αποφεύγοντας νέες ισχυρές κυρώσεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.