Βατικανό: Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ έγινε 70 ετών - Για πρώτη φορά γιορτάζει τα γενέθλιά του στην Αγία Έδρα
Ο νεότερος ποντίφικας
Ο πάπας Λέων ΙΔ' γιορτάζειο τα 70α γενέθλιά του για πρώτη φορά στο Βατικανό διαδεχόμενος χιλιάδες ευχές απ' όλο τον κόσμο

Τα εβδομηκοστά του γενέθλια γιορτάζει ο πάπας Λέων ο ΙΔ' σήμερα στο Βατικανό. Μάλιστα, είναι τα πρώτα γενέθλια που γιορτάζει την Αγία Έδρα, δεχόμενος χιλιάδες ευχές απ' όλο τον κόσμο. Ο πάπας Λέων ο 14ος είναι ο νεότερος ποντίφικα των τελευταίων 30 χρόνων. Τόσο ο πάπας Βενέδικτος όσο και ο Φραγκίσκος είχαν εκλεγεί « Άγιοι Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» σε μεγαλύτερη ηλικία.
Διαβάστε: Βατικανό: Ανακηρύχθηκε άγιος ο Κάρλο Ακούτις, ο 15χρονος "influencer του Θεού" - Πλήθος κόσμου στο Βατικανό (Εικόνες & βίντεο)
Αμέσως μετά, ακολούθησε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα , ο οποίος τόνισε ότι «όλος ο ιταλικός λαός βρίσκεται με ιδιαίτερη στοργή στο πλευρό του πάπα Λέοντα». Αναφερόμενος στις ολοένα και αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις και στην επείγουσα ανάγκη ειρήνης και δικαιοσύνης ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε: «από όλες τις ηπείρους οι άνθρωποι προσβλέπουν με ζωντανή ελπίδα στις δυναμικές εκκλήσεις σας, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος και να ακολουθηθεί και πάλι η οδός του διαλόγου για το γενικότερο καλό των λαών».
Διαβάστε: Βατικανό: Ανακηρύχθηκε άγιος ο Κάρλο Ακούτις, ο 15χρονος "influencer του Θεού" - Πλήθος κόσμου στο Βατικανό (Εικόνες & βίντεο)
Ο πάπας Λέων ο ΙΔ’ εγινε 70 ετών και για πρώτη φοά γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Βατικανό
Οι πρώτες ευχές που δέχθηκε ο ποντίφικας σήμερα το πρωί ήταν εκείνες των μικρών ασθενών του καθολικού, παιδιατρικού νοσοκομείου της Ρώμης «Μπαμπίνο Τζεζού», οι οποίοι θέλησαν να του εκφράσουν την αγάπη τους με σειρά ζωγραφιών που του αφιέρωσαν.Αμέσως μετά, ακολούθησε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα , ο οποίος τόνισε ότι «όλος ο ιταλικός λαός βρίσκεται με ιδιαίτερη στοργή στο πλευρό του πάπα Λέοντα». Αναφερόμενος στις ολοένα και αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις και στην επείγουσα ανάγκη ειρήνης και δικαιοσύνης ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε: «από όλες τις ηπείρους οι άνθρωποι προσβλέπουν με ζωντανή ελπίδα στις δυναμικές εκκλήσεις σας, ώστε να σταματήσει ο πόλεμος και να ακολουθηθεί και πάλι η οδός του διαλόγου για το γενικότερο καλό των λαών».