Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από ένα εξοργιστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τις φυλακές της Κύπρου, στο οποίο φαίνεται πως ένας κρατούμενος πέφτει θύμα βιασμού από τους συγκρατούμενούς του, όπως μεταδίδει το Cyprus Times. Συγκεκριμένα, στα σοκαριστικά πλάνα φαίνεται ο κρατούμενος να κάθεται γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού στις φυλακές της Κύπρου και ένας συγκρατούμενός του να τον αναγκάζει σε στοματικό σεξ. Το φερόμενο ως θύμα έχει καταγγείλει ήδη στις αρχές τον βιασμό του από το συγκεκριμένο άτομο.

Διαβάστε: Σόφια: Συνελήφθη ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου που συνδέεται με την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το 2020


Κύπρος: Βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό οι κατάδικοι σε φυλακή της Κύπρου

Γύρω από τους άνδρες ακούγονται άλλοι συγκρατούμενοί τους που τους παρακολουθούν. Κάποιος από αυτούς μάλιστα είναι και αυτός που τους βιντεοσκοπεί. Μάλιστα, το Cyprus Times που αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει πως δύο στελέχη των φυλακών ενημερώθηκαν για τους βιασμούς, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το ίδιο μέσο, οι φερόμενοι ως δράστες απειλούσαν το θύμα ότι θα στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Τα πλάνα εν τέλει κυκλοφόρησαν στα κινητά των κατάδικων, με αποτέλεσμα συγγενικό πρόσωπο του κρατουμένου να προχωρήσει σε καταγγελία. Στη συνέχεια, επιβεβαίωσε τα όσα φριχτά έζησε και το φερόμενο ως θύμα, κατηγορώντας συγκεκριμένους συγκρατούμενούς του.

Ο συγκεκριμένος κατάδικος φαίνεται πως πέφτει συχνά θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη συγκεκριμένη φυλακή. Το ίδιο μέσο κάνει λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες, χρήση κινητών και ναρκωτικών εντός της φυλακής, με τα στελέχη του ιδρύματος να μην κάνουν τίποτα για αυτό.