Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε ο Λευκός Οίκος «ξηλώνοντας» το πορτρέτο του Τζο Μπάιντεν από τον τοίχο του διαδρόμου, στον οποίο βρίσκονται τα πρόσωπα των πρώην προέδρων των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι, ο Διάδρομος των Προέδρων, όπου βρίσκονται τα πορτρέτα των ηγετών της χώρας, είναι στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Σημειώνεται ότι, στη θέση του προσώπου του Μπάιντεν κρέμασαν αντ’ αυτού μια κορνίζα που απεικονίζει ένα… αυτόματο στιλό, αντικείμενο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Ντόναλτ Τραμπ για να ειρωνευτεί τον προκάτοχό του.

Διαβάστε: Οργή Λευκού Οίκου: Απαιτεί απολύσεις για τη βλάβη στις κυλιόμενες σκάλες του ΟΗΕ την ώρα που ανέβαιναν Τραμπ και Μελάνια

Τραμπ: Οι ειρωνείες στον Τζο Μπάιντεν

Συγκεκριμένα, το θέμα με το αυτόματο στιλό είχε ανοίξει ο ίδιος ο Τραμπ, κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του Τζο Μπάιντεν, ξεκινώντας από τη παρατήρηση ότι οι υπογραφές του πρώην προέδρου σε διατάγματα και νόμους ήταν όλες πανομοιότυπες. Για αυτόν τον λόγο, ο Τραμπ ειρωνευόταν τον προκάτοχό του και έλεγε ότι οι υπογραφές μπαίνουν με αυτόματο στιλό, υπονοώντας ότι ο Μπάιντεν δεν είχε πλέον τη διανοητική επάρκεια να ασκεί τα καθήκοντά του και γι' αυτόν τον λόγο οι συνεργάτες του υπέγραφαν «αντ’ αυτού», γεγονός που καθιστούσε τις υπογραφές του άκυρες, εφόσον δεν προέρχονταν από δικό του χέρι. Επισημαίνεται ότι, ο Λευκός Οίκος απέρριπτε τους ισχυρισμούς του Τραμπ, ο οποίος δεν ξέχασε το θέμα, ούτε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και όπως φαίνεται, ακόμη το θυμάται και παίρνει -έστω και με αυτή τη θεσμική απρέπεια- την εκδίκησή του.